Több mint 30 évig élt a szigeten, most kilakoltatják az olasz Robinson Crusoe-t

kilakoltatás sziget Robinson Crusoe
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 30 év után a hatóságok távozásra kényszerítik szigetéről az olasz Robinson Crusoe-nak is nevezett 82 éves férfit.

A tengeri út megkezdése után néhány barátjával a La Maddalena-szigetcsoporton kötött ki, hogy dolgozzanak és pénzt keressenek az utazás folytatására.

Miután Budellire ért, és beszélt a sziget őrével, aki nyugdíjba akart vonulni, Morandi úgy döntött, ő ott marad - és egész mostanáig ott is élt, gondozta a szigetet és beszélgetett a turistákkal.
Az évek során többször fenyegette a kilakoltatás. Tavaly a La Maddalena-i Nemzeti Park elnöke, Fabrizio Fonnesu a CNN-nek úgy nyilatkozott, hogy Morandi illegális változtatásokat hajtott végre a kunyhóján, egy második világháborúból származó rádióállomáson. Erre több mint 70 ezren írták alá a petíciót, amelyben az olasz kormánytól kérték, hadd maradjon a szigeten a remete.

Vasárnap azonban Morandi a Facebookon bejelentette, döntött, távozik Budelliről, egy kis bérelt lakásba költözik a La Maddalena egy közeli szigetén - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.