Ezeket a menzakajákat tuti, hogy te is szívből utáltad gyerekkorodban

Forrás: Shutterstock -
retro iskola menza étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az iskolai menzán voltak olyan ételek, amelyek után mind a tíz ujjunkat megnyaltuk. Ilyen volt a lekváros bukta,a  csokis piskóta vagy a csirkecomb rizibizivel. De voltak olyan fogások is, amit sok-sok év távlatából is legszívesebben elfelejtenénk – írja a Reblog.

Íme, gyermekkorunk öt legrosszabb menzakajája, amit szívünk szerint örökre kivernénk a fejünkből, de valószínűleg nem fog sikerülni. Ugyanis a mai napig látjuk magunk előtt, illetve érezzük az ízüket a szánkban, ha ezekre gondolunk. Pedig nagyon sok év eltelt már azóta, hogy utoljára találkoztunk a szóban forgó ízekkel - arról nem is beszélve, hogy a közétkeztetés is rengeteget fejlődött azóta. Nem véletlen, hogy sok szülő azt mondja: "Bezzeg, amikor mi jártunk suliba, közel sem volt ilyen jó a menü."

Nosztalgiázzunk egy kicsit gyermekkorunk legkevésbé kedvelt menzás fogásai között.

Finomfőzelék

Tegye fel a kezét, aki előre furakodott a sorban, mikor megtudta, hogy finomfőzelék lesz az ebéd! A hatalmas lisztcsomókból és a majdnem pépesre párolt répakarikákból vélhetőleg senki sem kért repetát. Mégis kénytelenek voltunk megenni, ha nagyon éhesek voltunk.

Spenót

Noha felnőttként már nem biztos, hogy annyira undorítónak tartjuk a spenótot, de a menzán nem volt a kedvencünk. Valószínűleg azért, mert kispórolták belőle a fokhagymát, de helyette volt benne irgalmatlanul sok víz és gigantikus zsemlebuckák. Így azért nem a legfinomabb...

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Krinolin és a szafaládé

A legborzalmasabb főzelékfeltét az ugrósra főtt krinolin vagy a szafaládé. Se színük, se ízük, mert húst még csak messziről sem láttak. Cserébe érdekes szaguk volt, így a legtöbben ezt inkább kihagytuk a menüből.

Tarhonyás hús

A tarhonyás hús önmagában véve nem rossz étel, de amikor a hús csak mócsingokból áll, az úgy már nem az igazi. Szerencsére egy kis zsíros szafttal a tarhonyát meg lehetett enni, így nem maradtunk éhen.

Darás tészta pörkölttel

Igazi univerzális félkésztermék volt a menzán a pörkölt. A maradékból másnap kiváló gulyásleves lett. Ha valamilyen oknál fogva nem akart elfogyni és még több maradt belőle, akkor olyan extra körethez is illett, mint a darás tészta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.