Adele a sirályoktól, Oprah Winfrey a rágógumiktól retteg: sztárok és az ő bizarr fóbiáik

Forrás: Instagram/ Adele -
Oprah Winfrey Matthew McConaughey híresség Nicole Kidman fóbia magazin Johnny Depp Matt Damon Madonna Pamela Anderson Adele
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindannyian félünk valamitől, és ez alól a hírességek sem képeznek kivételt. Lehet, hogy híresek és jók abban, amit csinálnak; de nekik is vannak félelmeik és fóbiáik, melyekkel, ha szembesülnek, ugyanannyira kiborulnak, mint mi.

Adele: retteg a sirályoktól

Adele Forrás: Instagram/Adele

Az énekesnő mindössze 9 éves volt, amikor Tendy promenádján fagylaltozott és sétálgatott. Egyszer csak egy hatalmas sirály csapott le rá és elvette tőle a fagylaltot. Adele rettegett, hogy a fagylalttal együtt őt is felkapja a nagy madár, és azóta is fél a sirályoktól. A mai napig megvan a heg, amit a támadáskor szerzett, ráadásul a madarak néha repülő patkányokként jelennek meg az álmában.

Matthew McConaughey: retteg, hogy beszorul egy forgóajtóba

Matthew McConaughey Forrás: Getty Images/WireImage

A hollywoodi szupersztár fél attól, hogy egyszer beragad egy forgóajtóba. A Zöldkönyv szerzője egy interjúban vallott arról, hogy nem szereti a forgóajtókat, mint ahogy azokat a holttereket sem szereti, amikor vezet és be kell mennie egy alagútba.

Matt Damon: nem szívesen megy hüllők közelébe

Matt Damon Forrás: Gettxy Images/WireImage/Dominique Charriau

A herpetofóbia egyfajta fóbia, amely a hüllők és néhány kétéltű irracionális félelmén alapul. Matt Damon is ezzel küzd: ha csak teheti, messziről elkerüli a hüllőket. Az igazi kaland című film forgatásánál azonban bajban volt, ugyanis kígyók is szerepeltek a filmben. A színész állítólag rögtön izzadni kezdett, amint a hüllők közelébe került és amikor felszólították, hogy fogjon meg egyet, akkor végképp kiborult.

Madonna: fél a viharoktól

Madonna Forrás: Getty Images for MTV/ViacomCBS

A pop királynője brontofóbiában szenved, ami erős félelmet jelent a mennydörgéstől és a villámlástól. Ha viharos az idő, Madonna legszívesebben bebújna egy takaró alá. A források szerint a világsztár a szabadtéri koncertek előtt kétségbeesetten követeli a rendszeres időjárás-jelentéseket, attól tartva, hogy kitör a vihar a koncert közben.

Oprah Winfrey: undorodik a rágógumiktól

Oprah Winfrey Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

Oprah Winfreynek különleges fóbiája van: undorodik a rágógumiktól, és már attól is szorongani kezd, ha valaki rágózik körülötte. Ez a félelem gyerekkorából származik, a nagymamája ugyanis mindig a bútorokra ragasztotta az összerágott és kiköpött rágógumikat. A médiamágnás kollégái pontosan tudják, hogy a munkahelyen tilos rágózni, sőt, még a The Oprah Winfrey Show stúdióközönségét is arra utasítják, hogy a rágógumikat hagyják a táskák mélyén.

Nicole Kidman: fél a pillangóktól

Nicole Kidman Forrás: Getty Images/FilmMagic/Jon Kopaloff

Az Oscar-díjas színésznő gyermekkorától fogva fél a pillangóktól. Egy interjúban mesélt Ausztráliában szerzett élményeiről: "Néha, amikor hazamentem az iskolából, a valaha látott legnagyobb lepke ült a bejárati kapunkon. Átmásztam a kerítésen, hátulról közelítettem meg a házat – mindent megtettem, csak hogy ne kelljen átmennem a kapun." A színésznő az évek során megpróbálta leküzdeni félelmét, még az Amerikai Természettudományi Múzeum nagy lepkeketrecébe is besétált, de nem működött.

Pamela Anderson: képtelen tükörbe nézni

Pamela Anderson Forrás: Getty Images for amfAR/2019 Daniele Venturelli/Daniele Venturelli

Bár valószínűleg ezt kevesen gondolnánk, Pamela Anderson eisoptrofóbiától szenved, ami azt jelenti, hogy fél a tükröktől. „Nem szeretem a tükröket. És nem nézem meg magamat a tévében. Ha mégis véletlenül meglátom magamat, akkor lekapcsolom a tévét, vagy kimegyek a szobából" – nyilatkozta a szexszimbólum.

Johnny Depp: retteg a bohócoktól

Johnny Depp Fotó: AFP

A bohócoktól való félelem a 10 leggyakoribb fóbia egyike. Van valami a festett arcokban, a vastag sminkben és a hátborzongató műmosolyban, amitől kirázza a hideg az embereket. A bohócfóbiában szenvedő hírességek közé tartozik a Harry Potter sztárja, Daniel Radcliffe és a szívtipró Johnny Depp is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.