Döntött a bíróság: eddig még biztosan rács mögött marad Fekete Dávid

Forrás: Instagram/Fekete Dávid -
Fekete Dávid büntetés börtön tárgyalás bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is hírt adtunk, ma állt a bíróság elé Fekete Dávid, akit csalások hosszú sora miatt idén májusban letartóztattak. Most kiderült, hogyan döntött a bíróság az énekes sorsáról.

Fekete Dávidot több mint 100 millió forintos csalással gyanúsítják. Az énekest kéz- és lábbilincsben vezették a rendőrök a Győri Járásbíróság elé ma reggel 9-kor. Az egyórásra tervezett zárt tárgyalás végül három órásra nyúlt, és a bíróság még két hónappal meghosszabbította Fekete Dávid letartóztatását, ami azt jelenti, hogy

az énekes január 6-ig még biztosan a rács mögött marad.

„A személyi szabadság korlátozása továbbra is indokolt a gyanúsított esetében. Változatlanul fennáll annak a veszélye, ha szabadlábra helyeznék, akkor elérhetetlenné válna a hatóságok elől, megszökne vagy elrejtőzne. Figyelemmel a személyi körülményeire, meg a terhére való cselekmények jelentős tárgyi súlyára.

Itt kiemelte a bíróság, hogy a legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele 5-től 10 év szabadságvesztés, de ez a tétel a halmazati szabályokra figyelemmel emelkedik, így a kiszabható szabadságvesztés felső határa 15 év.

A személyi körülményekből a bíróság kiemelte, hogy a lakhatása továbbra is bizonytalan"

– mondta el a tárgyalás után a bírósági sajtószóvivő. Fekete Dávid már fél éve ül börtönben, jelenleg 11 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

Forrás: Instagram/Fekete Dávid

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.