Furcsa kép terjed a Holdról: az emberek azt gondolják, hogy az űrlények otthonát sikerült lefotózni

Forrás: Shutterstock -
űrlény fotó Hold
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Furcsa képet készített egy kínai holdjáró a Hold felszínén. A nagy feltűnést keltett képen egy furcsa alakú tárgy látható. Néhányan azt gondlják, hogy egy űrlény-kunyhót sikerült felfedezni.

A Kínai Nemzeti Űrhivatal (CNSA) nemrég egy furcsa, egyenes oldalú objektumot fedezett fel a Hold felszínén. A kocka alakú tárgyat a Hold túlsó oldalán észlelte a kínai Yutu-2. A kínaiak állítólag most azon vannak, hogy közelebbről is megnézzék, mit sikerült lencsevégre kapni - írja a Daily Star.

"Az objektum úgy néz ki, mint egy titokzatos kunyhó, ami a semmiből tűnt fel" - mondta a CNSA.

Sajnos azonban nem valószínű, hogy egy magányosan álló űrlény-kunyhót sikerült megtalálni, valószínűbb, hogy egy szikláról van szó, amit egy a Hold felszínébe csapódó másik szikla kibillentett a helyéről.

Philip Stooke, a Nyugat-Ontariói Egyetem Földrajzi Tanszékének és Föld- és Űrkutatási Intézetének professzora azt mondta, szerinte a kínai média nagyon vágyik arra, hogy mindenféle furcsa dolgot találjanak a Holdon, és ez most valójában csupán egy kattintásvadász teória, amelynek semmi köze a valósághoz.

"Nem vagyok meglepve, hogy egy sziklát, amely az alacsony felbontású képeken nagyjából négyzet alakúnak tűnik, kunyhónak vagy más épületnek könyvelték el."

Hozzátette, tudományos szempontból viszont érdekes lehet a szikla, és már nagyon várja, hogy elkezdhessék tanulmányozni.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.