Kóbor János még házas volt, amikor beleszeretett Zsókába

Forrás: Mokka -
Deme Zsóka Kóbor János házasság gyász Omega
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész ország megrendült, amikor Kóbor János néhány nappal ezelőtt elhunyt. Mecky, - ahogy mindenki becézte a legendás zenészt -, csodálatos szerelemben élt a nála 23 évvel fiatalabb Zsókával.

Évtizedes titok derült ki arról, hogy az énekes még nem bontotta fel 40 évig tartó házasságát, amikor megismerkedett élete szerelmével, Zsókával, akit később kétszer is elvett.

Az Omega tagjai már csomagoltak, egyik fellépést követte a másik. Éppen Erdélybe készültek, ahol mindig óriási eseménynek számított a népszerű magyar zenekar koncertje, és már szinte minden tag ott volt - kivéve Kóbor Jánost.

"Itt van előttem tisztán az a nap. Készülődtünk az útra és meglepve láttuk, hogy Mecky még sehol, pedig mindig ő volt az első, ő volt a legpontosabb" – mondta Molnár György, Elefánt. – "Aztán egyszer csak megjött és volt vele egy gyönyörű hölgy. Néztünk egymásra kissé zavartan, hiszen nagyon jól ismertük a feleségét. Mecky ránk nézett és azt mondta: fiúk, ő itt Zsóka, jön velünk a turnéra, fogadjátok szeretettel. Megszólalni sem tudtunk, miközben újságírók, fotósok hada vett körül bennünket. Ezt látva Mecky szinte kiabált velük, hogy: hohó, gépeket, kamerákat kikapcsolni, itt és most tilos a felvétel! Fantasztikus hangulatú út volt az, velem is ott volt Henike, a gyönyörű feleségem, mint ahogy Mihály Tomi párja is az utazó csapat tagja lett. Zsókát akkor ismertük meg és egyértelmű volt számunkra, ez nem valamiféle kaland Kóbor János életében, hanem egy mesebeli szerelem kezdete."

Így ismerte meg tehát Deme Zsókát az Omega. Kóbor János egy születésnapi partin találkozott a feltűnően csinos és már két házasságot háta mögött tudó nővel. Talán abban a pillanatban eldőlt a sorsuk - írja a Blikk.

"Egymás mellé sodródtunk és bemutattak bennünket. Addig megközelíthetetlennek hittem Mecky-t, de a bulin minden magától alakult. Rögtön megtetszett nekem és belénk nyilallt az érzés" – emlékezett vissza a Pimasz úr ott alszik című műsorban Zsóka. "Ha hamarabb találkozunk, talán már több gyerekünk, lenne, de a sors és az úr így akarta és így van ez jól."

Kóbor János és felesége, Deme Zsóka Forrás: Mokka

Kóbor János évekkel később beszámolt élete fordulópontjáról, amikor lezárta első házasságát:

"Majdnem negyven év együttélés alatt egy párkapcsolatban inkább az azonosság lesz a jellemző. Dani kirepült, szülőként elvégeztük a dolgunkat. Lehet, hogy az Omegának köszönhető, de úgy éreztem, én még mindig aktívan akarok csinálni valamit, nem szeretnék szépen megnyugodni, leülni, vegetálni, nyugdíjas lenni. A befejezés és az újrakezdés nem volt durva, inkább megértésen alapult, és azon, hogy ne bántsuk egymást. Persze ez nem volt egyszerű."

Mecky közel negyven év házasságot zárt le, amikor elvált Zsuzsától, ezután kötötte össze életét Deme Zsókával, akit végül 2008 nyarán, Balatonaligán vett feleségül. Másfél évvel később született meg közös kislányuk, Léna.

Polgári esküvőjük után tíz évvel a Balaton parton megtartották templomi esküvőjüket is:

"Ez lesz az első templomi esküvőnk és az utolsó is, ahogy mondani szokás. Mecky azt mondta nekem: elveszlek angyalom, de most se legyen nagy felhajtás..."

Kóbor János akkor hetvenöt éves volt. Fiatalos, egészséges, tele életenergiával, egy gyönyörű nő oldalán, aki az erdélyi turnétól kezdve mindig mellette volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.