A müncheni egyetem tanulója lesz a 12 éves csodagyerek: a halhatatlanságot kutatja

Forrás: https://www.instagram.com/laurent_simons -
laurent simons zseni halhatatlanság csodagyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A most 12 éves Laurent Simons nyolcévesen érettségizett, 9 évesen már elektrotechnikát tanult az Eindhoveni Műszaki Egyetemen. 11 évesen szerzett diplomát.

Laurent a tanulmányait a müncheni Lajos-Miksa Egyetemen (Ludwig-Maximilians-Universität) folytatja, ahol már részt vett egy kéthónapos gyakornoki programban a fizika karon. A kutatókat meglepte a fiatal fiú, aki mindent tudni akart a munkájukról.

Laurent egy úttörő projektben vett részt az Attoworld nemzetközi kutatócsoporttal, a világ legerősebb lézerével végeztek kutatásokat. Azokat az apró nyomokat keresték, amiket a tumorok a vérkeringésben hagynak hátra. A gép már a legkorábbi stádiumban képes észlelni a bélrák nyomait a vérmintában.

Laurent Simons, a 12 éves zseni Forrás: https://www.instagram.com/laurent_simons

A belga apától és holland anyától származó kisfiú célja, hogy életeket mentsen, a halhatalanságot kutatja.

"A halhatatlanság, ez a célom. Meg akarom tanulni, hogyan helyettesíthetem a testrészeimet mechanikus alkatrészekkel. Már kidolgoztam egy tervet ennek megvalósítására. A kvantumfizika, vagyis a legkisebb részecskék tudománya a kirakó első darabja" - mondta korábban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.