13 év után is frissnek tűnik Izland utolsó mekis sajtburgere - Fotó

McDonald's Izland sajtburger Ausztrália
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Izland utolsó McDonald's üzlete 2009 októberében zárt be. Az akkor vásárolt, utolsó sajtburger még 13 év után sem mutatja a bomlás vagy a penészesedés jeleit.

Izland utolsó Mekije 2009-ben, a gazdasági világválság következtében zárt be, csupán egy darab sajtburger maradt utána. A 13 éve vásárolt sajtburgert azóta egy múzeumben tartják.

A burgert eredetileg véletlenül őrizték meg, de végül kiállították, azóta pedig a Snotra-házban talált végső otthonra - írja a Daily Star.

A burgert eredetileg véletlenül őrizték meg, de végül kiállították, azóta pedig a Snotra-házban talált végső otthonra Forrás: AFP/Angelika Osiewalska

Hjörtur Smárason, a férfi, aki még 2009-ben vette a burgert, teljesen elfeledkezett róla, majd 2012-ben, egy költözés során talált rá a garázsban. Elmondta, még akkor is pontosan ugyanúgy nézett ki, mintha csupán 15 perccel azelőtt vásárolta volna.

Az izlanditól van egy régebbi McDonald's-ereklye is: egy ausztrál férfi még 1995-ben vásárolt szintén egy sajtburgert, majd szintén elfeledkezett róla, és csak 2015-ben bukkantak rá. Természetesen az a darab is pont úgy nézett ki, mintha még friss lenne.

Egy ausztrál férfi még 1995-ben vásárolt szintén egy sajtburgert, majd szintén elfeledkezett róla, és csak 2015-ben bukkantak rá Forrás: AFP/William West

A McDonald's szóvivője szerint egyszerű a magyarázat, hogy miért nem fogott az idő a sajtburgereken: "Az az oka annak, hogy néha nem penészesednek meg a hamburgereink szobahőmérsékleten, hogy túl száraz a levegő, így miután az étel megsült, nincs elég nedvesség ahhoz, hogy a baktériumok szaporodásnak indulhassanak és lebontsák az ételt".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.