"Az Omega nem létezik többé" - tisztázta a helyzetet a zenekar menedzsere

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
Debreczeni Ferenc Kóbor János Omega
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy felháborodást váltott ki az emberekből a hír, miszerint új Omega alakulna a közeljövőben. Trunkos András, a zenekar menedzsere most elmondta, mi igaz ebből, és mi lesz valójában a zenekar sorsa.

"Az Omega nem létezik, és többé nem is fog! Anno, amikor Kóbor Jánosék felálltak a színpadra akkor minden show-elem, értsük ezt úgy, hogy fényjáték, technika, őket szolgálták. Mecky halála után százszázalékig biztos vagyok abba, hogy még egyszer nem lesz olyan ember, aki ne tűnne el amellett a színpadi érzés mellett, amit az Omega tagjai gondok nélkül önmagukévá tettek" – nyilatkozta a Borsnak Trunkos András, majd elmondta véleményét Mező Misi Facebook kommentjéről is, aki kifogásolta, hogy miért nem tisztességgel zárják le a zenekart.

Budapest, 2013. március 15. Molnár György, Kóbor János, Debreczeni Ferenc, Mihály Tamás és Benkő László (b-j) Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Ez egyenesen vérlázító. Egy szóval nem mondtuk soha, hogy az Omega folytatódik. Ez az egész omega Testamentum egy hagyaték. Ciki és Molnár Gyuri, akik a zenekar teljes értékű tagjai, ők rendelkeznek az Omega hagyatékáról" – mondta a zenekar menedzsere, majd elmondta, hogy az augusztusi Omega fesztivál Őriszentpéteren egy olyan esemény lesz, ahol elbúcsúznak a zenekar tagjaitól, de emellett megemlékeznek az Omega 60 éves fennállásáról is.

Debreczeni "Ciki" Ferenc, az Omega dobosa is megszólalt a botránnyal kapcsolatban, és elmondta, nem érzi, hogy hagyatékukat miért tartják "bőrlehúzásnak" az emberek.

"Furcsa egy hozzáállás. 50 éve vagyok a zenekar dobosa. Ezalatt a fél évszázad alatt rengeteg szám kötődik az én nevemhez is, mint szerző. Magamról húzom le a bőrt? Bevallom őszintén, nem akarom abbahagyni a zenélést. Miért is kéne? Innentől kezdve nem nevezzük magunkat Omegának, mert Laci és János halála után, már nem is azok vagyunk. Azt viszont senki ne merje megtagadni tőlünk, hogy játsszuk a saját dalainkat, a saját zenekarunkban. Tény, hogy pontot kell tenni a történet végére. Ezt augusztusban meg is tesszük. Szeretnénk előadni pár dalt, és emlékezni arra, amit együtt alkottunk az elmúlt években. Ezért senkinek semmi joga minket kritizálni, ez a MI életünk, MI művészetünk!" – mondta a dobos.

És hogy mit takar a Testamentum?

"Kérem szépen, minden, amit a Kóbor János, Benkő Laci, Debreczeni Feri és Molnár Gyuri maguk mögött hagytak az elmúlt években, méltó helyre kell, hogy kerüljön ebben a történetben. Van még négy interjú Meckyvel, amit kiadunk egy könyvben. Vannak világsláger Omega-dalok, amik még szeretnék, hogy eljátsszák őket, továbbá van még két hihetetlenül tehetséges zenész, akik számára ez a zenekar többet ér annál, hogy hagyják a semmibe veszni. Az Omega nem a Queen. Nem szeretnénk énekest cserélni és nem szeretnénk pót-tagokat. Úgy kell lezárni ezt a korszakot, ahogy elkezdődött; hatalmas bulival, és történelembe illő pillanatokkal" – mondta Trunkos András.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.