Megfejthette a Bermuda-háromszög rejtélyét egy ausztrál tudós

Forrás: SchisCom -
Bermuda-háromszög rejtély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár sokan azt hiszik, hogy a hírhedt atlanti-óceáni területen eltűnt járművek természetfeletti események következtében vesztek oda, Karl Kruszelnicki ausztrál kutatónak erről egészen más a véleménye.

A szakember úgy véli, hogy a gyakori eltűnéses esetek kizárólag az emberi mulasztásoknak, az időjárási viszontagságoknak és a járműközlekedés miatt kialakult zsúfoltságnak tulajdoníthatóak.

A Bermuda-háromszög Forrás: SchisCom

A legendás 19-es járat – egy öt torpedóbombázót magába foglaló csoportos repülőalakulat – eltűnését is a szakmai melléfogások számlájára írta. Szerinte a hivatalos közlemények szerint ideális repülési kondíciók távol álltak a valóságtól: valójában 15 méteres hullámokkal kellett megküzdeniük a pilótáknak.

Emellett az akciót vezénylő Charles Taylor hadnagy úgy vélte: iránytűje nem működik megfelelően, ezért felülírta egy rangban alatta álló pilóta menetirányra vonatkozó parancsát. Nyugat helyett keletre fordultak, egyre távolabb a partvidéktől, a mélyebb vizekben pedig értelemszerűen nehezebb megtalálni a roncsokat és a holttesteket.

Más feltételezések szerint a Bermuda-háromszögben tapasztalt furcsa eseményeket az óceán mélyéről időnként feltörő metángáz okozza, melynek légbuborékjai a vízénél kisebb sűrűségű habos közeget alkotnak, ez pedig nem képes fenntartani a hajókat. Ugyanez az anyag a levegőbe kerülve, a repülőgépek forró kipufogórendszerével érintkezve robbanásokat idézhet elő – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.