Fontos időszak közeleg: lépj időben, előzd meg az órákig tartó sorbanállást

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
járvány okmányiroda COVID-19 sorban állás ügyintézés lejárt okmány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indul a visszaszámlálás: már csak két hónapig használhatjuk lejárt okmányainkat. 

Új rendelet lép hamarosan hatályba az igazolványok érvényességét illetően: a 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt, vagy 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmányok érvényességi ideje, beleértve az forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt is, 2022. június 30-án lejár - írja a Ripost.

Nyergesújfalu, 2018. július 23. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára aktiválja e-személyi igazolványát a kormányablakká alakított nyergesújfalui okmányiroda átadási ünnepségén 2018. július 23-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a napokban a Facebook oldalán írt arról, hogy vannak olyan élethelyzetek, melyekben egy lejárt okmány nagyon sok kellemetlenséget okozhat. A banki ügyintézés, a postai ajánlott levelek átvétele, bizonyos gyógyszerek kiváltása, autóvezetés, külföldi utazás, de még a tömegközlekedéshez a bérletvásárlás is közéjük tartozik, ezért mindenkit arra kér, hogy minél előbb újítsa meg a 2022. május 31-e előtt lejáró személyi okmányait (személyi igazolványát, jogosítványát, útlevelét), melyre a kormányhivatalokban lehetőség. Akinek a műszaki engedélye járt le, annak pedig a gépjármű vizsgaállomások egyikét kell felkeresnie.

„A kormányablakok az ország több mint 300 helyszínén akár időpontfoglalás nélkül is fogadják az ügyfeleket" - tette hozzá az államtitkár.

„Kérjük, éljenek ezzel a lehetőséggel és minél hamarabb történjen meg az okmányok megújítása, hiszen az utolsó pillanatra hagyott ügyintézés jelentős nehézséget okozhat" - fogalmazott György István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.