19 éve hunyt el a legendás sportriporter, Knézy Jenő: fia a mai napig gyászolja

Forrás: Fortepan -
Knézy Jenő sportriporter kommentátor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Knézy Jenő 2003. június 17-én hunyt el, 58 éves korában. 

"Legutóbb három hete voltam a sírjánál. Hiába telnek az évek, ugyanúgy hiányzik. Lehet, hogy furcsa, amit mondok, de minden nap gyertyát gyújtok apu emlékére. Minden egyes nap. Van a komódomon két fénykép. Az egyiken apu és anyu látszik, a másikon apám egyedül. Szeretem ezt a fotót róla: életerős, egészséges, lebarnult, jókedvű és jól öltözött férfi. Így akarok emlékezni rá, nem lefogyva, betegen. Most, az angolok elleni győzelem után eszembe jutott, mit nem adott volna érte, ha egy ilyen meccset közvetíthet. Úgy várta a magyar futball feltámadását, mint senki. Ez az angolverés lett volna a számára Grasshoppers 2, az a legendás Fradi-győzelem a Bajnokok Ligájában..." - mondta fia, Knézy Jenő.

Knézy Jenő, a magyar sportújságírás legendás alakja Forrás: Fortepan

A riporter özvegye mindössze 16 éves volt, amikor megismerte nála három évvel idősebb szerelmét, végül 22 évesen házasodtak össze.

"Heti három-négy alkalommal elmegyek Jenőhöz Farkasrétre. Jó nekem ott, a közelében lenni. Mindig beszélek hozzá. Beával, a lányommal rendbe hoztuk a sírt, sőt, a környékét is, mert eléggé elhanyagoltnak tűntek a szomszéd parcellák. A halála évfordulóján, minden év június 17-én, este fél hatkor ott állok a sírjánál, mert abban az időpontban hunyt el. Vagy leülök a márványra... és megint együtt vagyunk. Már én is hetvenöt vagyok, rengeteget köszönhetek a fiamnak, a lányomnak és a négy unokámnak, ők adnak erőt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.