2003-ban június 16-án halt meg Knézy Jenő, a népszerű sportriporter: csupán 58 éves volt. Egy ideig nem sejtette senki, mekkora a baj, aztán a Népstadionban volt egy meccs, ahol már sokan sejtették, nagyon beteg. 

Knézy egy interjúban mondta el akkor, hogy nagyon beteg.

„Megbeszéltem mindent a családommal, a feleségemmel, a fiammal és a lányommal, ők is azt mondták, mondjak el mindent, legalább egyszer nyilatkozzak az állapotomról, a betegségemről, ezzel is megelőzve a pletykákat. Úgy vagyok vele, felnőtt emberek, megértik és elfogadják, ha valaki nyíltan beszél a halállal folytatott küzdelemről..." - beszélt akkor a betegségéről.

Forrás: Youtube
Fia szerint Knézy Jenő betegségét a csernobili katasztrófa is okozta
Ifjabb Knézy Jenő korábban arról beszélt, szerinte a rák kialakulásához hozzájárulhatott a stressz, hiszen a televíziósok munkáját ez sajnos végigkíséri. A másik ok szerinte pedig az lehetett, hogy édesapja 1986-ban, éppen a csernobili atomkatasztrófa idején repült Ukrajnába. Anno elmesélte neki, a kijevi repülőtéren szkafanderes emberek fogadták őket, és gyorsan fertőtlenítették a gépüket. Hozzátette, az a Déri János is a fedélzeten volt, aki később szintén rákban hunyt el.

 

„Soha nem voltam beteg, még az influenza is elkerült, jó fizikumú erős férfi vagyok, illetve voltam. Furcsa az ember, érzi, hogy baj van, aztán csak elhessegeti magától. Láttam én a tükörben hogy beesett az arcom, hogy rengeteget fogytam, de azt mondogattam, fáradt vagyok, nyúzott, majd kipihenem magam. De az önámítás mindössze két hétig tartott, amikor közölték velem, hogy rosszindulatú daganatot találtak a szervezetemben. Az ilyesmit nehéz felfogni. Sírtam egy keveset, de úgy, hogy ne lássa senki" - idézi nyilatkozatát a Blikk. 

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!