Eladták az autójukat: ennyit spóroltak azzal, hogy gyalog és biciklivel közlekednek

Forrás: Shutterstock -
spórolás fenntartási költség praktika gyaloglás tömegközlekedés biciklizés üzemanyagár közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az infláció és a növekvő árak mellett egyre többek fejében fordul meg a kérdés, hogy valóban szükség van-e autóra. Egy brit család sokak számára lehet követendő példa, ugyanis ,miután eladták javíthatatlan autójukat, több mint másfél millió forintot spóroltak meg.

Egy négygyermekes brit család a koronavírus-járvány kitöréséig szinte mindenhova autóval közlekedett. A pandémia alatt nem volt lehetőségük nagy távokat megtenni, így amikor elromlott a tízéves jármű és meglátták, milyen hatalmas költség lenne megjavíttatni, akkor eldöntötték, hogy megszabadulnak a kocsitól. Kétezer fontért eladták a szeretett családi autót és ez teljesen megváltoztatta az életüket.

Másfél éve autó nélkül élnek és ezalatt 3500 fontot, azaz 1,6 millió forintot spóroltak, ugyanis nem kell sem szerelőre, sem pedig üzemanyagra költeniük.

Forrás: Shutterstock

A család tagjai gyalogolnak vagy bicikliznek, a hosszabb távokat pedig busszal és vonattal teszik meg. Sokan környezetvédelmi szempontok miatt teszik le az autóikat és váltanak a zöldebb eszközökre, ám ezt a brit családot a temetes kiadások mérséklése motiválta. Örülnek annak, hogy másfél évvel ezelőtt megszabadultak az autótól, ugyanis a folyamatosan emelkedő energia- és üzemanyagárak mellett nem tudnák fenntartani a családi járművet – mutatta be a történetet a Yahoo! News.

A spórolásnak rengeteg, különféle változata létezik. Ha érdekel, hogy a hazai ismert emberek hol fogják meg a kiadásokat, akkor kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.