Gasztro-szenzáció Balatonszemesen: második szezonjára készül a Zier Bisztró

Forrás: Zier -
Balatonszemes Zier Bisztró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén is várja a vendégeket a tavalyi év balatonszemesi gasztro-szenzációja, a Zier Bisztró. A hiánypótló vendéglátóhely 2022-ben kibővített vendégtérrel készül a szezonra. Zier Dani tulajdonos-séf a Balatonon nőtt fel, célja, hogy legyőzze a tóhoz kapcsolódó vendéglátás körül kialakult sztereotípiákat.

Második szezonjára készül a Zier Bisztró Balatonszemesen. Tavaly nagy érdeklődést kiváltva indult a hely, hamar felkapta a közönség, szájról-szájra járt a híre, hogy új, minőségi szolgáltatás nyílt Szemesen. Kedves kiszolgálás, minőségi alapanyagok, gyorsaság, tisztaság, precizitás – mindez a kerékpárút mellett. A helyiek jól ismerik a bisztró tulajdonosát és egyben séfjét, Zier Danit, aki csapatával idén is nagy tervekkel vág neki a nyárnak.

Zier Bisztró Forrás: Zier

„Erdélyben születtem, de itt nőttem fel, a Balaton a szerelmem. Nyolc évesen evőeszközt törölgettem, 12-13 évesen már felszolgáltam. Az anyukám szakács volt, folyamatosan mellette sertepertéltem a konyhában. A szakmát Siófokon végeztem el, aztán gyakorlatot szereztem a Balaton legjobb helyein. A Balaton déli partja a gyerekkorom helyszíne, ezért itt indítottuk el a bisztrót. Senkit nem másolunk, és nem fogunk sem hamburgert, sem lángost árulni. Sajátos ízvilágot alakítunk ki, házitésztával, sajtokkal, grillel, halakkal" – magyarázta Zier Dani, aki az év többi részében Ausztriában konyhafőnök, négycsillagos szállodában. A hely vonzerejét a séf személye tovább erősíti: Dani olyan típusú férfi, akinek a „közelében éhes és szomjas lesz az ember", és ő kis szerencsével koccint is egyet a betérőkkel.

Zier Dani Forrás: All Rights Reserved /Reka Valkai

A tulajdonosok mindent megtesznek azért, hogy a vendégek a lehető legjobbat kapják. A hely célja nem elsősorban a haszonszerzés, ez inkább egy szerelemprojekt.

„A konyhát fejlesztettük, bővítettük, 60 m2 további zárt ügyfélteret alakítottunk ki, hogy az időjárás kevésbé befolyásolja a forgalmat. Legyünk őszinték, a Balaton gazdasági racionalitása csekély, a két hónapos szezont kell megragadni minőségi vendéglátással, aztán a rövid elő- és utószezonon kívül csend van. Ez inkább szerelem, nem egy olyan hozam, mintha a Nagykörúton egy jól prosperáló helyet nyitna az ember" – tette hozzá Zier Dani, aki azt is elárulta, hogy sikere nemcsak rajta, hanem az egész csapaton áll. Minden alkalmazott Zierrel együtt dolgozik Obertrauernben, nem pusztán kollégák, de barátok is, így mindenki beleteszi azt a pluszt, ami után a vendégek biztosan elégedetten távoznak.

Forrás: Zier

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.