Döbbenet: bébifókát talált a búzaföldjén egy gazda - Videó

állat természet Ausztrália fóka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ausztráliai Eyre-félszigeten élő farmert a szomszédja értesítette telefonon július 7-én a reggeli órákban, hogy egy igencsak szokatlan látogató tévedt az ültetvényére.

Ty Kaden nagyjából három kilométernyire lakik az óceánparttól, úgyhogy először azt hitte, szomszédja csak ugratja őt. Hazaérkezve azonban a saját szemeivel is megbizonyosodhatott arról, hogy igazat mondott: búzaföldje szélén egy igencsak lesoványodott medvefókabébi bóklászott.

Mivel fogalma sem volt, mit tegyen vele, elhatározta, hogy visszaengedi őt az óceánba: takarókkal bélelt dobozba tette és elautózott vele a partig, ahol a dagálynak köszönhetően a fiatal állat hamar tovaúszott.

Az Australian Marine Wildlife Research Rescue Organisation nevű szervezet képviselője, Aaron Machado szerint sajnos igen gyakoriak a hasonló esetek: a fókaborjak hajlamosak eltévedni, és akár természetes vízi élőhelyüktől kilométerekre vándorolni, mert még nem tájékozódnak olyan jól, mint a kifejlett példányok – írja az abc.net.au.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.