Balaton-átúszás tapasztalat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton rendezik meg a 40. Balaton-átúszást. Az eseményre minden évben több százan neveznek, ám nem mindegy, mekkora tapasztalattal rendelkezik a versenyző és milyen kondiban van.

Rasovszky Kristóf Európa- és világbajnok, olimpia ezüstérmes úszó már évek óta részt vesz a rendezvényen. Azt mondja, csak olyanok vágjanak neki a Balatonnak, akik stabil úszástudással rendelkeznek.

Résztvevők a Balaton-átúszáson Forrás: http://www.gergelyzakany.com/Gergely Zakany

"Ezt a távot megtenni még versenysportolók számára is embert próbáló feladat, körülbelül egy órát vesz igénybe " - mondta a Borsnak Kristóf, aki kiemelte a felkészülés fontosságát. "Nagyon fontos az állóképesség fejlesztése. Ez a táv tapasztalatlanoknak akár 3 órát is igénybe vehet, arról nem is beszélve, hogy a hullámokra is számítanunk kell."

Rasovszky Kristóf Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szombaton gyenge hidegfront érkezik, a versenyt azonban ez alapvetően nem befolyásolja. Az északnyugatira forduló szél csak a délutáni órák második felében erősödhet fel, és záporra, zivatarra is ekkortól van esély. A szervezők és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság emiatt úgy döntöttek, hogy szombaton

11 óra után már nem lehet vízre szállni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.