Elhunyt Szász Endre negyedik felesége, Lula, aki a művész akarata ellenére válásuk után is a volt férje nevét viselte

házasság özvegy válás Szász Endre Szász Katalin névhasználat Szász Lula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A grafikus és festőművész Szász Endrének és exnejének kapcsolata a válás után megromlott, mert bár  Szász Endre már az ötödik feleségével, Katalinnal élt, Lula továbbra is használta a nevét, sőt, vissza is élt vele. 

Lula és Szász a Fészek-klubban ismerkedett meg: az 1931-ben született egykori modell akkor még gazdag szájsebész férjével, Bella Imrével élt, aki őt Lülefnek szólította, ami visszafelé olvasva "felül". Ennek ellenététe a Lula, azaz "alul", amit Szász Endre aggatott negyedik feleségére, azzal a magyarázattal, hogy első férjével gazdagságban élt, felül volt, vele viszont, akinek nincs semmije, épp alul lesz.

Szász Lula, Szász Endre negyedik felesége Forrás: Bors/Knap Zoltán

Közel két évtizedig voltak házasok, ám a rámenős nő idővel inkább idegesítette Szász Endrét, különösen azzal, hogy rendszeresen hangoztatta: férje mindent neki köszönhet. Elváltak, de Lula nem tette le exe nevét, volt férje szerint vissza is élt vele. Emiatt szerette volna elérni, hogy ne használhassa azt, különösen, hogy ötödik alkalommal is megnősült; a nála jóval fiatalabb Katalint vette feleségül.

A festőművész 2003-as halála után Szász Lula megpróbált özvegyként fellépni, és ő akarta kezelni a hagyatékot, ám Katalin ebben megakadályozta, mivel 20 év házasság és az idős Szász ápolása okán erre ő volt a jogosult, nem Lula. A hagytékot azóta is becsülettel gondozza.

Szász Lulát szerettei a Farkasréti temetőben kísérték utolsó útjára - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.