Eltűnt két nő a londoni metróban: úgy vélik, egy kísértet áll a megoldatlan rejtély mögött

hercegnő Nagy Britannia London Egyiptom legenda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg mendemonda kapcsolódik a londoni metróhoz, egyesek szerint az egyik már rég bezárt állomáson egy hercegnő szelleme miatt tűnt el két nő...

A londoni metrót még ma is rengetegen használják, azt viszont kevesen tudják, hogy számos rég bezárt megálló is rejtőzik a főváros alatt. A British Museum nevű állomást például 1933-ban végleg bezárták, miután a közelben megnyitott Holborn állomás feleslegessé tette.

Mielőtt végleg bezárta a kapuit, rémisztő pletykák kezdtek el terjengeni a szóban forgó állomásról.

Úgy hírlik, hogy az ókori egyiptomi hercegnő, Amun-Ra szelleme éjjelene szeretett a metróállomáson lenni.

A legenda szerint a hercegnő, akinek a múmiáját a múzeumban őrizték, sokszor kiszökött onnan, és horrorisztikus hangon visított az alagútban.

Két évvel a British Museum állomás bezárása után a Bulldog Jack című filmben felbukkant a múzeumot és a metrót összekötő titkos alagút. A film bemutatójának estéjén két nő rejtélyes körülmények között tűnt el a peronról, és sokan biztosak voltak benne, hogy Amun-Ra hercegnő áll a rejtély mögött. Azt máig nem tudják, mi történt a két nővel.

Mivel az idők során sok panasz érkezett a hercegnőre, egyesek pedig már attól rosszul voltak, hogy megnézték Amun-Ra szarkofágját, az eredeti szarkofágot a múzeum pincéjébe vitték, és egy másolatot állítottak ki helyette -írja a 24 a LadBible cikke alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.