Paul Walker lánya bevallotta: a pandémia alatt elvetette gyermekét

Forrás: Instagram -
járvány pandémia COVID-19 Paul Walker USA Amerika Meadow Walker abortusz terhességmegszakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Amerikai Legfelsőbb Bíróság pénteki döntése után az USA-ban eltörölték a nők abortuszhoz való jogát, a jövőben az államok maguk döntenek a terhességmegszakítás szabályairól, hacsak a jövőben a Kongresszus erről másképp nem rendelkezik. 

Meadow Walker, a néhai Paul Walker lánya saját személyes történetével akarta megmutatni a Roe v. Wade precedens megdöntését. (Az USA-ban létezik a precedens-döntés fogalma, azaz, ha egy ügyben a bíróság hoz egy ítéletet, az az összes többi hasonló ügynél is érvényes lesz.)

Meadow Walker, Paul Walker 23 éves lánya bevallotta: 2020-ban a pandémia miatti félelmében elvetette gyermekét. Forrás: Instagram

A 23 éves lány elárulta, hogy 2020-ban abortusza volt, éppen akkor, amikor a Covid-járvány tombolni kezdett.

Meadow a pénteki döntésről azt mondta: „A mai nap hatalmas visszalépést jelent a történelemben – mély igazságtalanság a nőkkel szemben, szerte az Egyesült Államokban. Számtalan nő küzdött az abortusz melletti döntés meghozatalával. Én is küzdöttem a választással, de 2020-ban , amikor a világ összeomlott a járvány idején, az abortuszt választottam."

Meadow Walker szerint ez egy személyes döntés, amit minden nőnek magának kell meghoznia. Azt is világossá tette, hogy nem volt könnyű a döntése: „Szerencsés vagyok, mert nagyszerű orvosom volt, aki végig támogatott a folyamatban. Neki köszönhetem, hogy boldog és egészséges ember vagyok."

Ez volt a múlt, de Meadow szerint a jövő kilátástalannak tűnik: „Tudni, hogy sok nőnek nem lesz lehetősége biztonságos terhességmegszakításra, szivszorító. Egy olyan világban, amely folyamatosan kirekeszti a nőket, ennél nagyobb támadás nem is érhetett volna bennünket."

Rita Moreno is felszólalt az abortusz-ügyben:, azt mondjta, nagyon jól tudja, milyen volt terhességmegszakítást választani, mielőtt az 1973-ban alkotmányos joggá vált. A Varietynek mesélte el, hogy amikor teherbe esett Marlon Brando gyermekével, a színészóriás követelte tőle, hogy végeztessen abortuszt. Talált is egy orvost, aki 500 dollárért elvégezte a műtétet, de hibázott, az eljárás nem volt megfelelő, és ő erősen vérzett: majdnem belehalt az abortuszba.

Az államok többsége várhatóan szigorúan korlátozza vagy törvényen kívül helyezi az abortuszt - írja a TMZ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.