Vége! Elköltözött Pásztor Anna: "Rájöttem, hogy nem bírom a bezártságot"

Sziget Fesztivál koncertek Pilis Nyár költözés Pásztor Anna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pásztor Anna úgy érzi, hogy évek óta ez az első igazi nyara. Gyerekeivel kiköltözött a Pilisbe, ahol minden nap egy kis nyaralásnak tűnik, emellett szép számban vannak fellépései is. A Sziget Fesztiválon is színpadra lép az Anna and the Barbies.

A Petőfi Kulturális Ügynökség által színpadra állított kitelepülés-sorozat célja, hogy olyan kulturális programokat nyújtson, amelyek az underground és a mainstream műfajokkal kézen fogva vonultatják fel a hazai és határon túli magyar értékteremtők legjavát, és mutatják be a kevésbé közismert, de annál tehetségesebb előadók és alkotók munkásságát. A HAJÓGYÁR Petőfi Színpad összesen 24 napon át tartó, több mint 200 programot kínáló fesztiváljelenléte több tucat zenei szakember bevonásával valósul meg. A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Hajógyár ezáltal a magyar zenei szegmens összes elemét támogatja.

Pásztor Anna úgy gondolja, rohanó világunkban a fesztiválok mindennél fontosabbak, számára ezek igazi Kánaánt jelentenek.

Forrás: David Bodnar/David Bodnar

"Számomra a fesztiváloknak mindig karácsonyillata, karácsonyíze van, ez az élet ünneplése. Ha valamit istenítek, az a zene, a művészetek. Nekem ez egy Kánaán, egy habzsi-dőzsi, egy oázis ebben a rohanó világban, ahol az emberek kieresztik a gőzt. Párját ritkító alkalom, ahogy az emberek örülnek egymásnak. Azért volt nehéz túlélni az elmúlt két évet, mert szét voltunk választva egymástól. Csomó boldog ember között mindenki boldog lesz, picit megáll az idő, olyan, mint egy felnőtt vidámpark" – kezdte az énekesnő.

"Változik azért a szórakozásban a vehemenciám, most már, hogy többen ismernek minket, igyekszem visszafogottabb lenni. A Sziget Fesztiválon rengeteg a külföldi, így lazán tudunk mi is elvegyülni a fesztiválozókkal" – tette hozzá Anna, aki zenekarával heti két-három helyen lép fel, ami szerinte egy egészséges mennyiség, így van ideje alkotni, a családjára és megélni a nyarat is.

"Kiköltöztünk a Pilisbe egy kis faházba, van egy kis dézsa, amit fel tudok fűteni, egy kis gumimedence a családnak, még a kutyának is van egy kis, műanyag, teknősalakú pancsolója. Fantasztikus a kilátás, halálos a nyugalom, teljes a béke. Nincs rohanás, lemegyünk a tóhoz, a játszóparkba, a játszótérre, végre igazi nyaram van. Szeretem a várost, de az előző két évben rájöttem, hogy nem bírom a bezártságot,

kellett ez a hegyteteji nyár egy tó partján. Idén először Pásztor Anna napozott! Húsz éve nem napoztam, most végre sikerült" – mesélte az énekesnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.