40 éve nem eszik semmit és csak vizet iszik egy vietnámi nő, és köszöni, jól van

Forrás: Thinkstock -
rizs citrom Vietnam táplákozás cukor szilárd étel éhezés életmód koplalás folyadék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy vietnami nő azt állítja, hogy több mint négy évtizeddel ezelőtt lemondott a szilárd ételekről, és azóta csak vizet fogyaszt, amit kevés sóval, cukorral és citromlével "turbóz fel".

A 63 éves Ngon asszony szülőhazájában, Tan Trach településen, Vietnam Long An tartományában él, és igencsak nagy hírnévre tett szert rendkívül egyedi étrendjéről. Az elmúlt 41 évben állítólag vízen élt, amit néhány gramm sóval és cukorral, valamint egy kis citromlével fogyasztott, minden más tápanyagot elkerült.

Az elmúlt 41 évben állítólag vízen élt, amit néhány gramm sóval és cukorral, valamint egy kis citromlével fogyasztott Forrás: Thinkstock

A nő a korához képest csúcsformában van, egészséges, mindig tele van energiával, és olyan jógapózokat képes végrehajtani, amilyenekről a nála évtizedekkel fiatalabbak álmodni se mernek. Úgy gondolja, hogy a víz ugyanúgy létfontosságú neki ahhoz, hogy egészséges legyen, mint az öntözés egy fának...

A hölgy rizst és más szilárd ételeket is evett 21 éves koráig, amikor is komoly egészségügyi problémákkal kellett megküzdenie. A látása romlani kezdett, a hasa folyamatosan fájt, és naponta hányt. A vizsgálatok kimutatták, hogy vérbetegségben szenved. Betartotta az előírt kezelést, de az egészségi állapota nem igazán javult, ezért úgy döntött, hogy abbahagyja a gyógyszeres kezelést, mert meggyőződése volt, hogy már úgysem sokáig él.

Ekkor állítólag egy orvos azt tanácsolta neki, hogy kezdjen el egy kis sóval és cukorral kevert vizet inni, és hagyjon fel a szilárd ételek fogyasztásával. Azt mondta neki, hogy ha akar, facsarhat egy kis gyümölcslevet is a vízbe, de semmi mást. A titokzatos férfi azt mondta neki, hogy ennek a diétának a betartása segít megmenteni a látását, és talán még a vérbetegségét is meggyógyítja, de ragaszkodott hozzá, hogy soha senkinek ne fedje fel a nevét, mert a módszer teljesen tudománytalan, és az emberek kritizálni fogják érte.

Bár családja ellenezte, a nő betartotta az orvosa tanácsait, és egészségi állapota a vízdiétára való áttérés következtében javult, ám Ngog asszony, aki jelenleg a Long An Acupuncture Association tagja, jógatanár, valamint a jóga és a testmozgás szószólója, tapasztalatai ellenére senkinek nem javasolja ezt a fajta diétát, mert szerinte is veszélyes lehet.

s mivel ő is emberből van, neki is kellenek az apróbb kihágások: ha "ki akar rúgni a hámból", egy kockacukrot vesz a szájába, amire vizet enged a szájába és megvárja, míg elolvad, illetve időnként citrom helyett más gyümölcsök leveit csavarja a vizébe - írja az Odditycentral.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.