Eddig még biztosan marad a vénasszonyok nyara

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
eső meteorológia meleg idő Vénasszonyok nyara gomolyfelhő időjárás ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kánikulának már rég vége, de a kellemesen meleg idő még jó pár napig velünk lesz. A héten is folytatódik az úgynevezett vénasszonyok nyara. 

A csütörtök párásan indul, ám később sok napsütésre számíthatunk, ugyanakkor lehetnek a nyugati tájakon rétegfelhők is. Eső nem várható és a délkeleti szél is csak néhol élénkülhet meg. 17 és 22 fok közötti őszi melegre számíthatunk.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pénteken változóan felhős lesz az ég, északnyugat felől elszórtan zápor is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül, de a hőmérsékletben sok változásra nem kell számítanunk: marad a 19 fok körüli maximum hőmérséklet.

Szombaton nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de eső, zápor csak elvétve fordul elő. A délies szél több helyen megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-21 fok körül lesz.

A vasárnap reggeli ködfoltok feloszlása után a Dunántúlon is sokat süt majd a nap. Az élénk délkeleti szél melegebb levegőt hoz, így melegszik az idő, délután már 19-24 fok is lehet.

Hétfőn napos, gyengén felhős időre számíthatunk. A délies szél élénk marad, és 22°C körüli csúcshőmérséklettel élvezhetjük tovább a vénasszonyok nyarát - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.