Kiderült: így kell csokit enni a nagykönyv szerint

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Kuzmichstudio/Kuzmichstudio -
csoki csokoládé étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha te is rendszeresen hódolsz a csokoládéfogyasztás szenvedélyének, bizonyára tudni szeretnéd, hogyan élheted át a tökéletes nassolásélményt minden alkalommal, amikor beleharapsz egy-egy édes falatba.

Natalie Alibrandi brit élelmiszerkutató szerint honfitársai igen jelentős hányada a hűtőben tárolja a csokoládét, holott az nem ideális hely ennek a felettébb képlékeny desszertnek. A szakértő rávilágított, hogy a fridzsiderekben általában túl magas a páratartalom, ráadásul még a bontatlan termékek is átvehetik a bent keringő erőteljes aromákat, melyek negatívan befolyásolják a csoki ízét.

Hozzátette továbbá, hogy a csokoládé ideális tárolási hőmérséklete kb. 18 fok, ha ettől nagyban eltér az a közeg, ahol huzamosabb ideig tartjuk, az állaga megváltozhat, kicsapódhatnak a benne lévő zsírok és cukrok, így értelemszerűen igencsak élvezhetetlenné válik az egyébként ízletes nassolnivaló – írja a Daily Star.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Kuzmichstudio/Kuzmichstudio
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.