Halastyák Fanninak meggyűlt a baja a számokkal: „Én sosem tanultam matekot..."

Forrás: TV2 Sajtószoba -
Halastyák Fanni Nemazalány matematika matek Ázsia Express diszkalkulia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már második hete figyelemmel kísérhetik a nézők az Ázsia Expressz új évadát. A versenyzőknek legutóbb egy matematikai feladvánnyal kellett megküzdeniük, és kiderült, hogy nem mindenki ápol jó viszonyt a számokkal.

A keddi adásban először az volt a feladata a játékosoknak, hogy az arab számokat fordítsák rómaira. Volt, akinek ez némi nehézséget okozott, ugyanis mint kiderült, Halastyák Fanni sosem tanult matekot diszkalkuliája miatt. Valkusz Milánnak vele ellentétben nagyon gyorsan sikerült teljesítenie a feladatot.

„Végre valamit nagyon tudtam, ez a játék nem a szerencsén múlt. Nagyon megörültem, amikor Nóri kimondta, hogy mi a feladat. Nekem ez nagyon durván pengén megy, 4000-ig bármikor rámondom a megfejtést, ha római számokról van szó" – mondta Milán.

Nemazalány ugyanerről a feladatról röviden és tömören így nyilatkozott:

„Én sosem tanultam matekot, mert diszkalkuliás vagyok, úgyhogy ez nem az én feladatom volt"

Fann így csak párjára, Armandra számíthatott, akinek végül sikerült megoldania a feladványt. A védettséget végül Peti és Milán zsebelte be, így a két srác egy ideig még biztosan versenyben marad.

Szlépka Armand és Halastyák Fanni Forrás: TV2 Sajtószoba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.