Margit dán királynő szerint az unokái érdekeit szolgálja az, hogy elvette a titulusaikat

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Van Katwijk -
titulus unoka II. Margit dán királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Margit dán királynő megfosztotta unokáit a címeiktől, ami azt jelenti, hogy senki nem hívhatja már őket hercegnek vagy hercegnőnek. Az uralkodó azt mondja, ez az utódok érdekeit szolgálja.

Margit királynő négy unokája mostantól csak a Monpezat grófjai és grófnője megszólítást használhatja. Az uralkodó elmondta, hogy ez a döntés már régóta érett, az egyetlen oka pedig az, hogy biztos benne, a gyerekeknek ez jót tesz a jövőben.

II. Margit dán királynő, fia, Frigyes királyi herceg és annak családja Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Van Katwijk

A dán sajtó arról számolt be a napokban, hogy az utódokat a döntés rosszul érintette, de a királynő szerint ez nem igaz, ennek ő nem látta jelét. Ezzel szemben Margit királynő menye, Joakim herceg felesége azt nyilatkozta az egyik magazinnak, hogy sokkot kaptak és szomorúak, váratlanul érte őket a döntés. A gyerekek kirekesztve érzik magukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.