Vádat emelhetnek Alec Baldwin ellen Halyna Hutchins operatőr halála miatt

Forrás: AFP/2021 Getty Images/Sam Wasson -
forgatási baleset vádemelés lelőtte Rust (film) Alec Baldwin fegyverszakértő Alec Baldwin Rust-tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról a Life is írt korábban, Alec Baldwin a Rust című film forgatásán véletlenül lelőtte a fiatal operatőrt, Halyna Hutchinst. Az éles fegyvert a fegyverszakérető adta a kezébe, ezért tagadja felelősségét munkatársa halálában, most mégis vádat emelhetnek ellene a nő halála miatt.  

Ha az ügyészség megalapozottnak tartja a vádakat, akár négy személy, köztük Alec Baldwin ellen is büntetőeljárás indulhat a Rust című film forgatásán tavaly történt baleset miatt, melyben meghalt a produkció operatőre, Halyna Hutchins - közölte Mary Carmack-Altwies az új-mexikói Santa Fe megye kerületi ügyésze.

Forrás: AFP/2021 Getty Images/Sam Wasson

A Santa Fe megyei seriff hivatala közel egy éve nyomoz az operatőr halála ügyében, akit október 21-én lőtt le Alec Baldwin, miközben egy régimódi revolver válltokból való kihúzását gyakorolta. A fegyverszakértő azt az információt adta át neki, hogy a fegyver nem tartalmaz éles lőszert, ám amikor a színész lőtt vele, a fegyver elsült, és a kilőtt töltény eltalálta Hutchinst, aki meghalt. A balesetben megsebesült a film rendezője, Joel Souza is.

Baldwin ragaszkodott hozzá, hogy nem ő a hibás a végzetes lövésért, mondván, hogy nem ő húzta meg a ravaszt, és fogalma nincs, hogyan kerültek éles lőszerek a forgatásra.

A világsztár ügyvédje, Luke Nikas számára a kerületi ügyész világossá tette, hogy még nem hozott döntést arról, hogy ha egyáltalán, akkor kit vádolhatnak meg az ügyben: „Az ügyészségnek teret kell adni, hogy alaptalan találgatások és célozgatások nélkül megvizsgálhassa ezt az ügyet" – nyilatkozta.

A kerületi ügyész hónapok óta hangoztatja, hogy az ügyben büntetőjogi vádemelés lehetséges, de a hivatala megvárja a seriffi hivatal vizsgálatának eredményét, mielőtt végleges döntést hozna - írja a New York Times.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.