Müller Péter: Világra jönni, testet ölteni nagyon keserves folyamat

Forrás: Shutterstock -
Születés szülés Müller Péter heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Minden pici gyerek örül, ha vidám anyja van. Aki nem hagyja, hogy elfelejtse az őstudást, amit a másik világból hozott: hogy élni nemcsak küzdelem, de játék is.

Olyan nehezen születünk meg. Bőgve. És olyan nehezen szül az anyánk. Világra jönni, testet ölteni nagyon keserves, fájdalmas folyamat. És mégis, a jó anya hamar visszanyeri örömét. Nemcsak azért, mert a gyermekét szereti, hanem mert hordoz valami olyan mély és ősi titkot, hogy az élet, minden baj és szenvedés ellenére játék is. És ez átsugárzik a gyermekére, hogy játszva tanul meg élni, derűsen. Nem hiszem, hogy ezt máshol megtanulhatja, mert a legfogékonyabb életében az ember az első három évében. Az anyja a mestere, a guruja. Erre a derűre mondják később, hogy az „anyatejjel szívta magába."

Az élet minden baj és szenvedés ellenére játék is Forrás: Shutterstock

Müller Péter korábbi írásait itt olvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.