Te tudod, mi az életszámod? Az előző életedről is sokat elárul - 1. rész

életszám előző élet magazin inkarnáció reinkarnáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A számmisztika olyan, mint a horoszkóp. Vannak, akik hisznek benne, míg mások úgy gondolják, badarság az egész. Hitrendszertől függetlenül az életszámát bárki könnyedén kiszámolhatja, méghozzá úgy, hogy összeadja a születési dátuma számjegyeit. Ez a szám pedig sokkal több dolgot elárul rólad, mint gondolnád...

Az életszám, vagy életút szám rengeteg dolgot elárul egy emberről, többek között azt is, hány életet élt le eddig, és hogy mi a jelenlegi élete célja.

A numerológia segíthet abban, hogy eligazodj a jelenlegi életedben, rájöjj, mi a te személyes történeted, és megbizonyosodhass arról, hogy jó úton haladsz.

A numerológia története nagyon régre nyúlik vissza, Constance Stellas asztrológus szerint már az egyiptomi halotti rituáléban és az indiai Védákban is használták. Pythagoras i. e. 559 körül aztán kapcsolatot fedezett fel a számok és az egyes hangjegyek rezonanciája között, és elterjedt, hogy minden szám egyedi tulajdonságokkal rendelkezik.

A numerológia története nagyon régre nyúlik vissza Forrás: Shutterstock/Matrioshka

Úgy tartják, hogy az előző életek hatással vannak a jelenünkre is, ezért érdemes tudni, mégis hány éves a lelkünk, vagy milyen „csomagot" cipel az eddig leélt életek miatt. Alison Shine úgy véli, minden egyes leszületés alkalmával új szemszögből éljük meg a tapasztalatokat, így a tudat egyre magasabb szintjére emelkedünk.

Ahhoz, hogy megtudd, hány előző életed volt, nem kell mást tenned, mint összeadnod a születési dátumod számjegyeit (év, hónap, nap), amíg egyetlen számot nem kapsz, ez lesz az életút száma.

Mutatjuk, hogy néz ki ez a gyakorlatban!

Írd fel egy lapra a születési dátumod számjegyeit, majd ezeket add össze. A többjegyű számok számjegyeit ismét add össze, és ha többjegyű számot kapsz, azokat is, egészen addig, amíg egy egyjegyű számot nem kapsz. (Fontos, hogy ha az eredmény 11, 22 vagy 33, ne add össze, ezek ugyanis mesterszámok, de erről majd később)

1+9+9+4+1+1+1+4=30 → 3+0=3, tehát az életszámod a 3-as.

Most pedig lássuk, mit jelentenek a számok, ugyanis a számmisztika ősi gyakorlata szerint a születésnapunk számjegyeinek felhasználásával kiszámolhatjuk, hány előző életet éltünk már le, az életútszám pedig segít feltárni céljainkat

Kiszámolhatjuk, hány előző életet éltünk már le Forrás: Shutterstock/Fotohelin

1 – Az őserő

Davida Rappaport pszichés és spirituális tanácsadó szerint az első szám az új kezdeteket jelenti. Akinek ez az életútszáma, az független, célorientált és innovatív, mégis kétségekkel küzdhet (hiszen ez az első leszületése a Földre)

2 – Az intuitív

A kettes szám párokat, vagy a kettősséget szimbolizálja. Akinek az életszáma 2, amellett, hogy intuitív, befolyásos is egyben.

3 – A kreatív

Optimista, művészi, és egy igazán bájos lelket takar. A naivitás is jellemző rá, az élete középpontjában pedig az önkifejezés és a növekedés kell, hogy álljon.

4 – A tervező

A tervező egy nagyon praktikus lélek, hűséges és megalapozott, de Shine szerint lehet unalmas és merev is. A négyes szám emellett a valóság száma is.

5 - A dinamikus erő

Az ötösök energikusak, alkalmazkodóak és szuper szociálisak, de kissé kiszámíthatatlanok és megbízhatatlanok lehetnek. Ötösként tovább haladhat előre, vagy visszaeshet a régi mintákba: ő dönti el, melyiket választja - mondja Rappaport.

6 - A gondnok

Harmonikus, támogató és védelmező mindenkivel szemben, néha egészen az önfeláldozásig. A hat az anyaság, a házasság és a harmónia száma is, ez adhatja a magyarázatot az ápolás, gondozás, gondoskodás iránti vágyra.

7 - Az igazságkereső

A hetes számú lélek spirituális és kíváncsi. Szereti elemezni az életet. A hetes szám a bölcsességet és a tökéletességet is jelöli, misztikus számnak tartják.

8 - Az erőmű

Nyolcasként mérhetetlenül ambiciózus lehet, de nem árt kordában tartania az anyagias hajlamait. Összpontosítson más típusú sikerekre is -tanácsolja Shine.

9 - A humanitárius

Mivel a kilenc a versenyt és a teljesítményt jelenti, Rappaport azt mondja, hogy tekintse magát a „felvilágosultabb" lelkek egyikének, aki foglalkozik másokkal, sokat tesz másokért.

Mesterszámok:

11 - A megvilágosodott

A 11-es éleslátó, intuitív és nagyon tudatos. Hagyja, hogy az etikai kódex vezesse, és betartja a szabályokat.

22 - Az építőmester

Építőmesterként jóságot hordoz az életében. Úgy érezheti, hogy mindent kitalál, megold, és mindenkinek segíteni szeretne.

33 - A mestertanár

A lelke fejlettnek, felvilágosultnak és odaadónak számít. Ennek eredményeként önzetlennek és függetlennek tartja magát.

A 13 élet elmélete

A 13 élet elmélete kijelenti, hogy "lelkünk 13 szakaszon vagy életen át megy át a megvilágosodás egy ciklusának befejezéséhez" – mondja Shine. Attól függően, hol tartasz, meghatározható az, hogy milyen különböző szerepekből kell tanulnod spirituális fejlődésed ezen szakaszában."

Shine elmélete szerint fontos jelentéssel bír az, amikor valaki hasonlóságot fedez fel a számokban, például mindig 12:12-kor pillant rá az órára, vagy sokszor jön szembe ugyanaz a szám, ugyanis ezeknek fontos üzenete van. Shine szerint ezek a "véletlen" egyezések pimasz kikacsintások az univerzumból, amit ha valaki észrevesz, a következő alkalommal a maga javára fordíthatja, amikor döntést próbál hozni. A számok ismétlése szerinte tehát egy óriási igen az univerzumból, megerősítve azt, amit abban a pillanatban csinálsz, gondolsz vagy érzel.

Az életszámokról szóló következő cikkünkben például arra is kitérünk, hogy az életszámod alapján hol élhettél előző életedben, és milyen karmát hoztál magaddal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.