Komiszabbak lehetnek az alacsony pasik magasabb társaiknál - állítják a tudósok

Forrás: Thinkstock -
kutatás önértékelés férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Furcsa egybeesésre világított rá egy lengyel tanulmány: azok a férfiak, akik viszonylag alacsonynak vannak bélyegezve a nagy átlaghoz képest, hajlamosabbak lehetnek a deviáns viselkedésre, mint az átlagos vagy annál magasabb társaik.

Monika Kozlowska, a Boroszlói Egyetem kutatója szerint az, aki úgy érzi, nem képes a puszta fizikumával félelmet kelteni másokban, a viselkedésével teszi meg ugyanezt, amikor véleménye szerint arra szükség van.

Forrás: Thinkstock

A kutatás eredményei igazolták a szakértő állításait: a 367 felnőtt férfiból álló tesztcsoport alacsonyabb tagjai, akik elégedetlenek voltak a magasságukkal, több ízben bélyegezték magukat nárcisztikusnak, cinikusnak és rosszindulatúnak.

A képlet azonban természetesen nem ilyen faék-egyszerűségű, hiszen leginkább az számít, hogy az illető mennyire van kibékülve saját testi adottságaival: ott van például Danny DeVito, aki legendásan jó fej, kedves fickó hírében áll – írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.