Zavar, hogy látszol a Google Utcaképen? Így kérhetsz kitakarást

Forrás: Google Maps -
személyiségi jog ingatlan Google Utcakép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Google Utcakép szolgáltatása nemcsak átvitt értelemben lehet életmentő: számos alkalommal segített például bűntények felderítésében

A szolgáltatás a rengeteg előny mellett azonban hátrányokat is tartogat, méghozzá személyiségi jogok szempontjából. Biztosan észrevetted, hogy az utcaképen egyes személyek, ingatlanok és autók bizonyos részei el vannak homályosítva, ez azonban nem kizárólag a Google-nek köszönhető.

Forrás: Google Maps

Te magad is bejelentést tehetsz a keresőóriásnál, ha úgy érzed, túl sokat mutat a térkép a tulajdonodból vagy épp belőled. Ehhez nem kell mást tenned, mint számítógépes böngészőben beírni azt a címet a térképen, ahol az adott objektumot, személyt, állatot vagy ingatlant lefotózta a Google-autó, majd követni az alábbi utasításokat.

  • Kattints a megjelenő utcaképre!
  • Az utcakép bal felső sarkában lévő fekete ablakon nyomj rá a cím mellett szereplő három pontra és válaszd a Hiba bejelentése opciót!
  • Határozd meg a kitakarni kívánt részletet a piros négyszög segítségével, majd kövesd a többi utasítást!

A LADbible szerint azért is érdemes meglépned ezt például az otthonod védelme érdekében, mert számos érzékeny információ megszerezhető csupán azáltal, hogy valaki alaposan ráközelít a házadra a böngészőben vagy az alkalmazásban. Megtudhatják többek között, hogy hová helyezi a futár a csomagokat, hová vannak telepítve a térfigyelő kamerák, milyen nyílászárók vannak felszerelve, illetve gyakran az ablakokon is betekinthetnek az utcakép segítségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.