Károly király kitiltott egy népszerű fogást a királyi rezidenciákról

Forrás: AFP/Victoria Jones -
tiltás királyi család Károly Király gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Károly király döntést hozott: betiltja a hízott libamájas ételek felszolgálását.

A 74 éves uralkodó állatvédelmi szempontokat előtérbe helyezve mondta ki a döntését. Már régóta elítéli a hízott libamájat, és eddigi lakóhelyén, a Clarence House-ban már korábban sem szolgálták fel az ételt.

Az állatok etikus bánásmódjáért küzdő Peta-csoport dicsérte a drasztikus lépést:

"Károly király Wales hercegeként eltávolította királyi rezidenciájából a libamájt – egy aljas terméket, amiért a kacsákat és libákat addig tömik erőszakkal, amíg a májuk a természetes méretük tízszeresére nem dagad, mielőtt az állatokat levágják. Most a Peta megerősítést kapott, hogy Őfelsége könyörületes politikája kiterjed a Buckingham-palotára és az összes többi királyi rezidenciára" - idézi a Peta közleményét a Daily Star.

Forrás: AFP/Victoria Jones

Arról egyelőre nincs információ, hogy a királyi család és az udvartartás mit szól a kedvelt fogás betiltásáról.

November 14-én töltötte be 74. életévét a néhai II. Erzsébet királynő utódja, III. Károly király. A BBC beszámolói szerint az uralkodó szűk családi körben ünnepel, nyilvános megjelenést nem terveztek számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.