Megdöbbentő lépésre szánta el magát III. Károly király: ezt a címet adná oda Sarolta hercegnőnek

Forrás: AFP/Jane Barlow -
brit királyi család Sarolta hercegnő III. Károly király
III. Károly király öccse, Eduárd wessexi gróf még mindig nem kaphatta meg az Edinburgh hercege címet, és több információ szerint valószínű, hogy nem is fogja: az uralkodó ugyanis egyik unokájának, Sarolta hercegnőnek szánja.

III. Károly király néhai édesanyjának, II. Erzsébet királynőnek szeretne tisztelegni azzal a döntésével, hogy Sarolta hercegnőnek adná az Edinburgh hercegnője címet.

Megdöbbentő lépésre szánta el magát III. Károly király: ezt a címet adná oda Sarolta hercegnőnek Forrás: AFP/Jane Barlow

A királyi öröklés törvényei ráadásul épp akkor változtak meg, amikor Katalin az első gyermekét várta, így Sarolta az első hercegnő a brit királyi család történetében, akinek öröklési helyét az öccse nem fogja felülírni. A változások értelmében ugyanis a nők és a férfiak már egyenrangúak az öröklési sorban - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.