Mindenünk az étel és a pálinka: ezeken lepődnek meg a legjobban a külföldiek nálunk

Forrás: Shutterstock -
turista meglepő külföld Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár nekünk természetesnek tűnik, hogy a vasárnapi ebéd szent, a pálinka pedig mindenre (is) gyógyír, a külföldiek számára jónéhány kulturális sokkot tartogatunk. 

Colm FitzGerald blogger Dél-Kaliforniában nőtt fel, jelenleg pedig hazánkban él magyar származású feleségével. Elmondása szerint jó sok olyan dolog volt, amit nem volt egyszerű megszoknia hazánkban, és akadnak olyanok, amelyek a mai napig meg tudják döbbenteni.

A vasárnapi ebéd szentsége

Sok külföldi számol be arról, hogy meglepő számára, milyen különleges a kapcsolata a magyaroknak az étkezéssel, és ezzel a blogger sem volt máshogy. Meglepte, hogy a "Mi lesz az ebéd?" egy gyakori és kifejezetten fontos kérdés, a vasárnapi ebéd pedig egyenesen szent, és általában háromfogásos. Bár számunkra ez természetes, számára meglepő tapasztalat volt.

húsleves Forrás: Shutterstock

A nyelv összetettsége

FitzGerald arról számolt be, hogy bár tíz évig rendszeres látogatója volt hazánknak mielőtt ideköltözött, a nyelv a mai napig térdre kényszeríti. Sok szót ismer, és alapszinten ki tudja fejezni magát, azonban ha egy beszélgetés elmélyül, teljesen elveszett lesz.

A híres magyar pesszimizmus

Kaliforniában amikor valaki megkérdezi, hogy "Hogy vagy?" a válasz általában annyi, hogy "Jól. És te?". Nálunk viszont az emberek komolyan veszik a kérdést, és többnyire őszintén válaszolunk, nem rejtegetve azt sem, ha éppen úgy érezzük, semmi sem jó az életünkben.

Disznóvágás, dohányzás, pálinka

Valóságos sokként érte a disznóvágás élménye, és az is, hogy sokkal többen dohányoznak, mint Kaliforniában. Kiemeli a pánikát is, ami sok külföldinek okozott már nehéz pillanatokat, bár szerintünk mindenre gyógyír.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.