Erre figyelj szaloncukor-vásárláskor, hogy tökéletes legyen az ízélmény!

karácsony szaloncukor édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan hajlamosak azt hinni, hogy a szaloncukor az szaloncukor, nem kell túlgondolni a vásárlást. A magyar találmányként számon tartott édességgel kapcsolatban azonban számos minőségi követelményt tartanak fenn a hazai gyártók, melyeket érdemes szem előtt tartani.

A Ripost utánajárt, mire kell odafigyelni, ha elindulunk megvásárolni ezt a népszerű ünnepi desszertet. Legyen szó bármilyen szaloncukorról, 1 kg-os termék esetén legalább 70 szemet kell tartalmaznia a csomagnak. A megnevezésnek magában kell foglalnia a szaloncukor fajtáját, mártott termék esetén a névnek utalnia kell arra is, mivel van bevonva, töltött termék esetén pedig a töltelék típusára is.

Forrás: Shutterstock.com / Krisztian Tefner

Ezen kívül vásárláskor mindig ellenőrizzük, hogy a csomagoláson fel van-e tüntetve a fantázianéven kívül a termék pontos megnevezése, a gyártó, forgalmazó neve és pontos címe, a szavatossági idő, az összetevők listája és töltött termék esetén a gyümölcstartalom, valamint az allergén anyagok. Fontos, hogy

  • csak olyan terméket vásároljunk meg, amelyiken magyar nyelvű tájékoztató is van;
  • kerüljük az „ízű" elnevezésű termékeket, és kizárólag sértetlen csomagolású édességeket tegyünk a kosarunkba;
  • lehetőleg válasszunk valódi csokoládéból készült, vagy azzal bevont terméket;
  • aki marcipános szaloncukrot venne, válasszon olyat, amelyikben magas a mandulatartalom – minél több ugyanis a mandula a cukortartalom javára, annál jobb minőségű marcipán van az édességben. Azt sem árt tudni, hogy a percipán nem tartalmaz mandulát, azt barackmagból készítik.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.