Pelével bulizott a magyar focista: "Soha nem felejtem el azt a partit"

Forrás: AFP/Gerard Malie -
Harsányi László Pelé labdarúgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Újpesti Dózsa egykori háromszoros válogatott középhátvédje, Harsányi László 1978 és 1981 között szerepelt az észak-amerikai futballbajnokságban. Tehetségének ékes bizonyítéka volt, hogy a német futball legendája, Franz Beckenbauer meghívta őt az általa összeállított All Stars-válogatottba.

Harsányi akkoriban a San Diego Sockersben játszott, s mint mondta, egyik alkalommal 71 ezer néző előtt nyertek 3-2-re, az utolsó húsz percre pedig az akkor 40 éves Pelé is pályára lépett, sőt, még gólt is rúgott.

Pelé Forrás: AFP/Gerard Malie

Harsányi elárulta a Borsnak, hogy Pelé góljának „előzménye" volt, ugyanis Beckenbauer németül odaszólt Harsányinak, „alakítson ki" olyan helyzetet a brazil klasszisnak, amiből betalálhat. Ezt Laci meg is tette, „véletlenül" adott egy gólpasszt a brazil csillagnak. Hatalmas volt az ünneplés, miközben Beckenbauer elismerően bólogatott Harsányi felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.