Ez az autista kisfiú úgy zenél, mint Mozart - Videó

zene Mozart zongora autizmus Wolfgang Amadeus Mozart
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jude Kofie-t, a 11 éves coloradói autista fiút a világ egyik legnagyobb zongoristatehetségeként tartják számon. Egy zenészmester annyira hisz benne, hogy atyai örökségéből vásárolt neki egy zongorát.

Kofie kivételes képességei a média érdeklődését is felkeltették: a helyi tévében megjelent róla egy riport, melynek köszönhetően Bill Magnusson zongorahangoló felfigyelt rá. Magnusson szerint a fiú tehetsége Wolfgang Amadeus Mozartéhoz mérhető.

A jelek szerint Kofie nem ül a babérjain, rendkívüli szorgalmáról is tanúbizonyságot tett: naponta legalább három órát gyakorol a család elektromos zongoráján, s elmondása alapján játék közben Isten inspirálja. A gyermek sosem vett még profi zongoraleckéket, egyelőre Magnusson segít fejleszteni csodás készségeit – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.