Pert nyert a Mi kis falunkba véletlenül bekerült férfi a sorozat gyártója ellen

Forrás: Ripli Zsuzsa / Instagram -
forgatás sorozat pert nyert véletlen bíróság Mi kis falunk per Pilisszentlélek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Content Factory Kft. ugyanis megsértette annak a férfinek a képmásához való jogát,  aki a forgatás idején véletlenül sétált a felvétel helyszínén, így pár másodpercre bekerülve a sorozatba, amit még csak nem is kedvel. 

A gyártócégnek 300 ezer forint sérelemdíjat, 2,6 millió forint perköltséget és további 154 ezer forint illetéket kell kifizetnie.

Korábban az elsőfokú bíróság döntő mértékben a felperes férfinak adott igazat, a másodfokú bíróság viszont tavaly elutasította a férfi keresetét és kötelezte a perköltségek kifizetésére. A sorozatba akaratán kívül bekerült férfi felülvizsgálati eljárást kért a Kúriától, mely megsemmisítette a másodfokú ítéletet, a megismételt tárgyaláson pedig a Győri Ítélőtábla a férfi számára kedvező ítéletet hozott.

A mi kis falunk című sorozat színészei Forrás: Ripli Zsuzsa / Instagram

A jogerős ítélet szerint A mi kis falunk című, az RTL-en futó sorozat gyártója, a Content Factory Kft. megsértette az egyik epizódba engedély nélkül bevágott pilisszentléleki felperes képmáshoz való személyiségi jogát azzal, hogy a férfi rákerült a sorozat egyik képkockájára. Fenti anyagi terhek mellett a cégnek egy bocsánatkérő levelet is írnia kell a sértettnek, melyben benne kell lennie az alábbi szövegnek is:

„A Content Factory Kft. megsértette R. János képmáshoz való személyiségi jogát azzal, hogy R. Jánosról hozzájárulása nélkül mozgóképes képfelvételt készített, és ezen felvételt R. János hozzájárulása nélkül felhasználta: oly módon, hogy elhelyezte azt az általa gyártott »A mi kis falunk« című tévésorozat 4. évad 4. részének 39. percében, 3 másodperc hosszan 38:45-38:48 másodperc között; másrészt közlésre átadta a Magyar RTL Televízió Zrt. részére. A Content Factory Kft. az elkövetett jogsértés miatt ezúton elnézést kér R. Jánostól."

A gyártócég nem ért egyet az ítélettel, szerintük a forgatási rend ismert volt, és az is jól látszódott, hogy a helyszínen éppen forgatás zajlik. Ezért most a Content Factory Kft. fordul felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához, mivel szerintük az ítélet jogsértő - írja a Média1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.