Közösségi oldalán búcsúzott az X-Faktortól Bye Alex: "Én már év végén is jeleztem a csatorna felé, hogy elfáradtam"

Fotó: Mudra László/Origo -
búcsú X-Faktor ByeAlex RTL
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az RTL parkolópályára küldi az X-Faktort: más formátumot terveznek helyette. ByeAlex 2016 óta volt mentor az X-Faktorban: a műsorral kapcsolatos hírre a közösségi oldalán reagált.

Bár az RTL tavaly ősszel már megkezdte az énekesek toborzását az X-Faktor következő évadához, sajtóértesülések szerint mégsem ezzel a formátummal terveznek, hanem a The Voice elnevezésű tehetségkutatóval. A Media1 információi szerint a csatorna már szerződést írt alá a The Voice jogtulajdonosával, az ITV-vel, hogy az idén képernyőre kerülhessen a műsor.

Ez azt jelenti, hogy a nézők ugyan X-Faktor nélkül maradnak, helyette a The Voice kerül képernyőre ősszel. Ezt a formátumot is ismerhetik már a nézők, hiszen a TV2-n futott belőle egy évad 2012-ben. Állítólag a csatorna azt tervezi, hogy később újra visszahozza majd az X-Faktort.

Bye Alex x-faktor Fotó: Mudra László/Origo

A fenti hírre az X-faktor egyik mentora, Bye Alex a közösségi oldalán reagált.

"Nem véletlenül volt már a mondandóm tavaly a műsor végén is tulajdonképpen egy búcsú, hiszen én már év végén is jeleztem a csatorna felé, hogy elfáradtam. Részemről a hat évadot komolyan vettem, rengeteg dalt (slágereket) írtam meg ez idő alatt, utat mutattam sok fiatalabbnak – néhányan aztán lehet, másként látták – és négyszer győztem is a versenyzőimmel.

Úgy éreztem, hogy nincs bennem több, pihennem kell, a műsortól el kell köszönnöm, mert ugyan nem lustálkodtam a hat év alatt sem, mégis, a 2020-as évem volt a legtermékenyebb zeneileg, pont az, amikor nem volt X-Faktor a covidhelyzet miatt. Ezt észre kellett vennem. Én a részemről úgy gondolom, hogy egy olyan progresszív zenei reality-t készítettünk a hat év alatt, ami az őrültségei ellenére megreformálta a tehetségkutatók történelmét itthon. Reményeim szerint most még többet tudok saját zenékkel foglalkozni és írni tovább a könyvemet"

- írta a posztjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.