5 perccel azután, hogy halottnak nyilvánították, feléledt a tinédzser

sziklamászás tinédzser halott csoda ritka betegség falmászás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy sziklamászófal tetején állt le a szíve annak a texasi tinédzsernek, aki a halottnak nyilvánítása után két órával tért vissza a halálból. Az orvosok azt mondják: „szó szerint csoda" történt.

A 16 éves Sammy Berkónak egy a gimnáziumban eltöltött vidám nap során állt le a szíve.

„Felmászott a fal tetejére, megnyomta a csengőt, ahogy azt mondták, majd a teste elernyedt. Nem voltak egészen biztosak benne, hogy csak eljátssza, vagy tényleg elájult, majd, amikor rájöttek, hogy nem reagál, lassan leengedték" – mondta el Sammy édesanyja, Jennifer a Fox 26-nak adott interjúban.

Az edzőterem alkalmazottai, a mentősök és az orvosok két órán keresztül, felváltva végezték a tinédzser újraélesztését, mielőtt halottnak nyilvánították őt.

A gyászoló szülők – akik még mindig Sammy bátyjának, Frankie-nek a három évvel korábbi elvesztését gyászolták – kaptak egy pici időt, hogy elbúcsúzzanak fiuktól.

„Elkezdtem beszélni hozzá, csak elmondtam neki, mennyire szeretem, és sajnálom, hogy nem tudtuk, hogyan mentsük meg. Hirtelen, amikor elkezdtem imádkozni, a férjem azt mondta: „Úristen, mozog" – idézi fel a történteket Jennifer.

Az orvosok „szó szerinti csodának" nevezték a tinédzsert, nemcsak azért, mert átverte a halált, hanem azért is, mert csak kisebb agysérüléseket szenvedett el a holtan töltött két óra alatt.

„Ezek olyan szakemberek, akik egész életükben ezt csinálták, és látták a legrosszabbat. Utána mindegyikük odajött hozzánk, és azt mondta, hogy ilyet még soha nem láttak. Soha senkivel nem fordult még elő a praxisukban, hogy a halála megállapítása után 5 perccel visszatért volna az életbe."

Átmeneti halála során bekövetkezett oxigénhiányos állapota miatt Sammy néhány hétig rövid távú memóriavesztéssel küzdött:

„Semmire sem emlékszem a napról, amikor ez történt. Az utolsó dolog, amire emlékszem, az az előző este." – mondta Sammy.

A tinédzser ischaemiás gerincsérülést is szenvedett a szívmegállás során, és nem érzi a lábait, de dolgozik rajta, hogy újra megtanuljon járni - írja a New York Post.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.