Hajdú Péter elárulta, hogy mennyi pénzt keres az online tartalomgyártással

Forrás: Hajdú Péter/Instagram -
televízió online tartalom Hajdú Péter bevétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajdú Péter a napokban kijelentette, hogy a jövőben felhagy a tévézéssel és kizárólag az online tartalomgyártással szeretne foglalkozni. Most elárulta, mennyit keres a Youtube-ra feltöltött adásaival havonta.

Hajdú Péter nem szeretne a jövőben a tévében műsort vezetni, úgy gondolja, hogy a jövőjét kizárólag az online platformokon tudja elképzelni. Hajdú műsora, a Frizbi nagyon népszerű a YouTube-on is, a Retro Rádióban pedig azt is elárulta Bochkor Gáboréknak, hogy mennyi bevétele származik ebből.

"Van egy irodám Törökbálinton, ahol van egy stúdió, amit berendeztünk. Megegyeztünk a LifeTV-vel, és a díszletet onnan hoztuk el, beépítettük, bevilágítottuk, kamerákkal felszereltük, tehát ez egy klasszikus televíziós stúdió tulajdonképpen. Operatőröm is van, sminkesem is van, de fodrászunk mondjuk nincs.

Hajdú Péter elárulta, hogy mennyi pénzt keres az online tartalomgyártással Forrás: Hajdú Péter/Instagram

Itt egy dolog van, elkészíted a műsort, feltöltöd a YouTube-ra, a platform pedig fizet. (...) Megnéztünk egy listát, amin a legnagyobb YouTuberek szerepelnek, és a TOP3 biztosan megkeres éves szinten több száz millió forintot. Ezt a Google fizeti. A márciusi bevételünk nekünk 1 millió forint volt... Ez automatikusan érkezik minden hónap 22-én.

Az összes feltöltött tartalom után, amit abban a hónapban megnéztek, ezek után kapunk pénzt. De ez a mi esetünkben nem elég, ezért van két nagyobb támogatónk is. (...) Ők ketten kifizetik a teljes forgatási költséget nekünk, de a profitom, az a Google-től jön" - árulta el a műsorvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.