Hazahozták a Dominikán elfogott magyar nőt, aki Európa egyik legkeresettebb bűnözője volt

Forrás: Shutterstock -
bűnöző hazahozatal Dominikai Köztársaság legkeresettebb bűnözők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazahozták a Dominikai Köztársaságban elfogott magyar nőt, akit Magyarországon pénzmosás, csalás és költségvetési csalás miatt több mint 15 év szabadságvesztésre ítéltek, de 2012 tavaszán nyomtalanul eltűnt; a 43 éves debreceni nő "Európa egyik legkeresettebb bűnözője volt" - írta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a nőt - aki a 2000-es években különböző csalások révén több százmillió forintra tett szert - március 26-án fogták el és múlt pénteken hozták haza.

A különböző ügyeiben az ítéleteket a távollétében hozták meg vele szemben - tették hozzá.
Mostanra kiderült az is, hogy elhagyva Magyarországot új életet kezdett Dominikán, ahol párra talált, és gyermeket szült.

Arra egyáltalán nem számított, hogy több mint tíz év elmúltával a rendőrök még mindig keresik, és a nyomára bukkannak, így "villámcsapásként" érte, mikor Punte Cana városában, a tengerparton elfogták

- írták.

Hazahozták a Dominikán elfogott magyar nőt, aki Európa egyik legkeresettebb bűnözője volt Forrás: Shutterstock

A műveletet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési osztálya indította el, miután a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) Interpol Iroda segítségével felvette a kapcsolatot a német Szövetségi Bűnügyi Hivatallal, valamint az Amerikai Egyesült Államok Marshal szolgálatával, amelyek közvetítő szerepet játszottak a magyar és a dominikai hatóságok között.

A nőt letartóztatták, majd Spanyolországba vitték, onnan pedig múlt pénteken Magyarországra hozták; a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben megkezdte jogerős börtönbüntetésének letöltését - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.