Megbírságoltak egy 22 éves diákot - mesterséges intelligencia segítségével sikeresen fellebbezett

Forrás: Hidde van der Ploeg -
ChatGPT York diák bírság Nagy-Britannia parkolás fellebbezés mesterséges intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy diák sikeresen fellebbezett a 60 fontos, azaz 26 ezer forintos parkolási bírság ellen. A levelet cahtbot írta meg helyette. 

Amikor Millie Houlton megkapta az értesítést York városi tanácsától, először azt mondta, hogy inkább fizet, mintsem időt töltsön a válasz összeállításával.

Aztán a 22 éves nő arra kérte a ChatGPT-t, hogy segítsen neki megírni a fellebbezést, ami meg is történt, a lány pedig elküldte a mesterséges intelligencia által írt levelet az illetékeseknek. A hatóság visszavonta a bírságot.

ChatGPT-alapú app az Apple Watch okosórán Forrás: Hidde van der Ploeg

A yorki diák azért döntött a fellebbezés mellett, mert az utcában, ahol parkolt, két évre szóló parkolási bérlete van, tehát a bírságot tévesen szabták ki rá. Viszont megfogalmazni - úgy érezte - nem tudja a beadványt, ezért minden információt megadott a ChatGPT-nek, ami meg is írta helyette a választ.

"Minden részletet megadtam arról, hogy hol és mikor történt az eset, miért téves a kiszabott bírság, és perceken belül megérkezett a tökéletesen megfogalmazott, személyre szabott válasz" - mondta el Millie a BBC-nek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.