Újabb részletek derültek ki a svájci farkas kilövésének körülményeiről

Forrás: Facebook/Gruppe Wolf Schweiz -
kóbor farkas vadász jeladó farkas svájci farkas természetkárosítás kilőtték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy felháborodást keltett a hír, amikor kiderült, hogy a Svájcból hazánkba kóborló, jeladóval rendelkező farkast valaki kilőtte. Azóta az ügy újabb részleteire derült fény. 

A természetvédelmi szakemberek úgy vették észre, hogy a farkassal valami nem stimmel: feltűnt nekik, hogy több mint 100 kilométer/óra sebességgel száguld az autóúton. Legalábbis a jeladója ezt mutatta.

Később kiderült, hogy az M237-es számú jeladóval ellátott, Svájcból Magyarországra átjött, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vonuló farkast Hidasnémeti környékén kilőtte egy vadász.

A farkas az Alsó-Rajna-völgytől indult és a Budapesthez közeli Vértesig jutott Forrás: Facebook/Gruppe Wolf Schweiz

Csütörtökön az ORFK azt közölte, hogy természetkárosítás bűntett miatt folytat büntetőeljárást a KR Nemzeti Nyomozó Iroda, részletekről az eljárás jelenlegi szakaszában azonban nem adhatnak ennél bővebb tájékoztatást.

Különböző forrásokból érkezett hírek szerint vagy a farkast, vagy annak tetemét valaki 100 km/h sebesség felett száguldva szállította. Az elpusztult állatot a jeladó jelzései alapján találták meg Hidasnémeti környékén.

A boon.hu információi szerint egy Nyíregyházán élő, de borsodi ingatlannal is rendelkező vállalkozó lehetett az elkövető. Nála állítólag házkutatás során több természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak a hatóságok.

A hvg szerint a farkasnak először a jeladója került elő a Hernádban, az Acnews.hu értesülései alapján pedig egy amatőr vadász lehetett a tettes, aki kóbor kutyának nézhette a farkast, majd amikor rájött, hogy mit tett, levette a kilőtt farkasról a jeladót. Az illető maga dicsekedett el tettével a társainak, s ezzel bukott le - írja az Infostart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.