Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány állatkínzás állatvédelem állatvédelmi törvény német juhászkutya
Hiába az új állatvédelmi törvény, sok kutyatulajdonos még mindig nem érti, hogy mit jelent az állatkínzás, s hogy nem kizárólag a verés számít annak, hanem többek között az éheztetés is. 

Csütörtökön egy családi házhoz hívták ki a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt és a Szurkolók az állatokért csapatát egy teljesen kopasz kutya miatt, aminek csak a farka végén lévő kevés szőrből lehetett megállapítani a fajtáját.

Sok mindent láttam a németjuhász-mentésnél eltöltött 12 év alatt, de ilyen szörnyű állapotban lévő kutyát még nem. Szerencsétlen sírva vakarózott. Nyilván ég az egész teste és borzalmas kínokat állhat ki – mondta Moravetz Mihály, a fajtamentés gondozója.

A Szurkolók az állatokért csoport vezetője hozzátette, hogy a falu polgármestere és jegyzője is kiment velük a házhoz, így azonnal tudtak intézkedni. "A kutya és a társa is a németjuhász-fajtamentőkhöz került" – mondta el Kapin Richárd.

Mancs gazdája azt állítja, hogy szereti kutyáját, és a szőrét is kezelte. A német juhászról, amely egyébként tenyésztőtől származik, és a vecsési állatorvosi rendelőben készült videóból kiderült, az oltásai is rendben vannak.

A kutyáról dr. Sahin Tibor állatorvos beszélt.

A kutya tulajdonosát a falu jegyzője eltiltotta az ebtartástól, és nem kizárt, hogy bírságot is kiszabnak rá - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.