Boldogan ölelkezett Karikó Katalin és Tom Hanks - mindketten a Harvard díszdoktorai lettek

Forrás: MTI/AP/Steven Senne -
Tom Hanks Harvard Egyetem Karikó Katalin díszdoktor
A díjazottak között van Karikó Katalin biokémikus, Tom Hanks színész, Jennifer A. Doudna Nobel-díjas vegyész, David Levering Lewis történész, Hugo Morales, a Radio Bilingüe társalapítója és egy kitüntetett katonai vezető, Michael Mullen.

Minden díjazottat méltattak. Karikó Katalinról ezt írták:

"A rettenthetetlen biokémikus, a Szegedi Tudományegyetem professzora és a Pennsylvaniai Egyetem Perelman Orvostudományi Karának idegsebészeti adjunktusa. Drew Weissmannal együtt rájött, hogyan lehet az mRNS-t úgy megtervezni, hogy az emlőssejtekbe juttatva a kívánt fehérjéket előállítsa. Ez az innováció hozta létre a Pfizer–BioNTech és a Moderna által kifejlesztett Covid–19 vakcinákat, melyek számos más betegség kezelésére is ígéretesnek biznyultak."

Karikó Katalin biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztője és a művészetek díszdoktorává avatott Tom Hanks amerikai színész a Harvard Egyetem diplomaosztó ünnepségén Forrás: MTI/AP/Steven Senne

A hangulat a fotók alapján remek volt, Tom Hanksről és Karikó Katalinról közös kép is készült, melyen vidám ölelik át egymást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.