Haldokló embereket vizsgálva, eddig ismeretlen agyi aktivitást fedeztek fel a tudósok

Forrás / 123RF -
agy vizsgálat agyhullámok halálközeli élmény agyi aktivitás
A Michigani Egyetem tudósai érdekes tanulmányt tettek közzé a Proceedings of the National Academy of Sciences ( PNAS ) nevű folyóiratban. A cikkben a tudósok részletezik, hogyan észlelték az agyi aktivitás ismeretlen és titokzatos hullámait a haldokló emberek agyában. 

A felfedezés több információt tár fel arról, hogy az emberi agy hogyan reagál tragikus körülmények között.

A titokzatos agyi tevékenységet akkor fedezték fel, amikor négy beteget levettek a létfenntartó gépekről. A négy beteg közül kettőnél rögzítették az aktivitást, és ez segíthet a tudósoknak jobban megérteni a párhuzamot a haldokló emberi agy és az állatok, például a patkányok agya között - utóbbiakat korábban már tanulmányoztak.

Forrás / 123RF

Az olyan állításokat, mint a „halálközeli élmény", amikor lepereg az ember szeme előtt az élete, nem könnyű bizonyítani, ám a tudósok most erre vállalkoztak.

A titokzatos agytevékenységre vonatkozó új kutatás egy lépés lehet ennek irányába, ahhoz, hogy megértsük, hogyan reagál az agy a halál előtti utolsó pillanatokra. Ezért a kutatók azt vizsgálták, hogyan milyen volt agy aktivitása azelőtt, hogy az orvosok levették volna a betegeket a létfenntartó gépelről, valamint azt követően.

Egyelőre azonban az aktivitás nem feltétlenül bizonyítéka a tudatos feldolgozásnak. Bár ezt sugallja, de nem teljesen bizonyítja. Talán a jövőbeli kutatások ugyanezen a területen további eredményeket és információkat hoznak majd - írja a BGR.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.