Rózsaszín homokos tengerpartra vágysz, de nem mennél messzire? Íme Európa legrózsaszínűbb strandjai

Forrás: robertharding via AFP/Marco Simoni/Marco Simoni -
rózsaszín homok Kréta homokos part tengerpart Korzika Európa
Bermuda, Barbados és a Bahamák híres rózsaszín strandjairól talán már mindenki hallott, de nem kell ennyire messzire utaznia annak, aki a paradicsomban akarja érezni magát, Európának is van jó pár különleges partszakasza, melyet a saját szemeddel is megcsodálhatsz.

A Travelo összeállításából most megismerheted azokat a lélegzetelállító európai tengerpartokat, melyek a kontinens talán legkülönlegesebbjei

Bonifaciói-szoros

Korzikát és Szardíniát választja el a Bonifaciói-szoros, ahol a vörös gránit sziklák törmelékei adják a part rózsaszínes árnyalatát.

Korzika rózsaszínes partja Forrás: Biosphoto via AFP/Georges Lopez / Biosphoto/Georges Lopez

Spiaggia Rosa

Rózsaszín strand, azaz a Spaggia Rosa a csodálatos Itáliában, Budelli szigetén található, és nem könnyű a megközelítése. A Szardínia északi partjainál található atoll a La Maddalena Nemzeti Park része. A homok színe a fuksziától a lazac rózsaszínig minden árnyalatban pompázik, amit a fosszíliáknak, zúzott koralloknak és színes köveknek köszönhet.

Szardínia, Budelli sziget, nemzeti park, Pink Beach Forrás: AFP/Hemis

Cala Pregonda

A spanyol sziget, Menorca leghíresebb strandja a Cala Pregonda. A tengerparti homok melegben vöröses tónusú arany színben izzik, amit a sziklák és kristálytiszta víz okoz.

Cala Pregonda strand az északi parton, Minorcán Forrás: robertharding via AFP/Marco Simoni/Marco Simoni

Elafonisi

Kréta délnyugati csücskéhez közel található Elafonisi, sőt, az egész Földközi-tenger legjobban fotózható partszakasza. Fényben a homok és a sekély víz is rózsaszín árnyalatúvá válik, amit a zúzott kagylóknak köszönhetünk.

Elafonisi beach, Chania, Kréta Forrás: robertharding via AFP/Marco Simoni/Marco Simoni

Tudni szeretnéd, miért nem látogatható Spaggia Rosa, mire kell készülnöd, ha Cala Pregondán akarsz strandolni, miért védett strand Elafosini? Érdekel, hol találsz még színes strandokat Európában, vagy más utazással kapcsolatos tartalmakat olvasnál? Kattints a Travelo oldalára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.