Sokan szeretnének végső búcsút venni tőle, de még mindig nem tudni, mikor lesz Máthé Erzsi temetése

Forrás: Trokán Nóra -
színésznő temetés Máthé Erzsi Katona József Színház végső búcsú
Május 8-án hunyt el Máthé Erzsi, ám a temetésének időpontjáról még mindig nincs információ, még a legközelebbi barátok, kollégák sem tudják, mikor búcsúzhatnak el a sokak által szeretett színésznőtől. 

Nemcsak rajongók, de a kollégák és barátok is szeretnék leróni a kegyeletüket a legendás színésznő sírjánál. Köztük Nyertes Zsuzsa és Fodor Zsóka is, akik mentorukként tekintenek a művésznőre, de Kossuth-díjas kolléganőjének, Pásztor Erzsinek is sok szép emléke van Máthé Erzsiről.

Máthé Erzsi portréfotója Forrás: Trokán Nóra

"A művészetén kívül sosem szeretett a nyilvánosság előtt szerepelni, így el tudom képzelni, hogy rendelkezett arról: zárt körű temetése legyen" – mondta el a Blikknek Pásztor Erzsi.

A lap felvette a kapcsolatot a Katona József Színházzal, melynek Máthé Erzsi az alapító tagja volt.

"Mivel Máthé Erzsi több intézményhez, szervezethez köthető, ezért a temetését közösen szervezzük. A szervezés folyik, lesz információ a nyilvános megemlékezésről, közzé tesszük majd a részleteket" – közölte a színház sajtóosztálya.

A Blikk megkereste a minisztériumot is, ők a következő tájékoztatást adták:

"Máthé Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőt, a Nemzet Színészét a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti. A temetés részleteiről a későbbiekben várható tájékoztatás."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.