Nem az apja kedvéért szállt fel a Titanra Suleman Dawood - édesanyja helyett utazott a 19 éves áldozat

Forrás: AFP/Handout -
Titanic Titán fia tragédia apa
A Titan tengeralattjáróban elhunyt Suleman Dawood édesanyja cáfolta, hogy 19 éves fia csak azért szállt fel a Titanra, mert apák napján indult az expedíció, és édesapjának akart volna örömet szerezni. Christine Dawood elárulta: fiának saját céljai voltak az utazással.

Ahogy arról korábban a Life.hu is írta, Suleman Dawood célja az volt, hogy világrekordot állítson fel azzal, hogy a Titanic roncsainál rakja ki a Rubik-kockát. A 19 éves fiatalember jelentkezett a Guinness-rekordok könyvébe, édesapja, Shahzada pedig, aki szintén a Titanon vesztette életét, kamerát is vitt magával, hogy megörökítse a pillanatot.

Shazada (jobbról) és fia, Suleman Dawood Forrás: AFP/Handout

Christine Dawood cáfolja azt a híresztelést, ami a fiú nagynénjétől indult el, hogy 19 éves fia csak azért szállt fel a tengeralattjáróra, mert apja kedvében akart járni. Az anya a BBC-nek adott interjúban elmondta, hogy eredetileg ő és férje, Shazada Dawood utazott volna a Titanic roncsaihoz, de Suleman annyira szerette volna látni a XX. sázad elején elsüllyedt óveánjáró roncsait, hogy visszalépett, és átadta helyét a gyermekének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.